Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

marți, 1 decembrie 2009

Linistea dinaintea furtunii....Am aşteptat de joi seară până acum... Nu am postat nimic... De ce de joi seară ? Pentru că joi seară s-a declanşat cel mai mare scandal care a zguduit vreodată campania electorală a vreunui candidat, cu atât mai puţin a unui preşedinte în exerciţiu... Am încercat să privesc totul cât mai obiectiv,
să privesc totul, să analizez şi să trag cele înţelepte concluzii:


1) ne aflăm într-o situaţie dezastruoasă, atât din punct de vedere politic (prin simplu fapt că activitatea parlamentară este blocată, cel puţin până pe 6 decembrie), economic (criza se resimte tot mai mult, iar incompetentul guvern-demis Boc şi încăpătânarea preşedintelui Băsescu nu fac altceva decât să întreţină această stare gravă, resimţită de tot mai mulţi români), instituţional (prin încordarea care există de vreo 2 luni în rândul instituţiilor publice, în administraţia locală şi centrală, în rândurile funcţionarilor publici, magistraţilor, ale cetăţenilor de rând, aşa numita stare de veghe, de expectativă a rezultatelor prezidenţiale, amplificând această tensiune- cu un pic de curaj aş putea caracteriza această stare printr-o oarecare teamă... nimeni nu-şi doreşte ca rezultatul alegerilor să-l găsească în tabăra greşită), cât mai ales moral (până şi campania electorală a fost invadată de manele);

2) cutremurul din jurul preşedintelui Băsescu a fost declanşat de un filmuleţ de vreo 13 secunde, publicat pe site-ul ziarului Gardianul, preluat de Antena3 şi Realitatea Tv, ce a făcut înconjurul posturilor de televiziune, zile în şir. Dar reacţiile cele mai virulente au fost provocate de reacţia preşedintelui absolut neconvingătoare, deosebit de nesigură la început, combinată cu declaraţia de presă de câteva ore mai târziu, în care nega cele petrecute în filmuleţ.

3) tentativa de a muta de pe prima pagină acest scandal prin înlocuirea lui cu o nota SRI, falsă bineînţeles, referitoare la o discuţie purtată de Mircea Geoană, Ion Iliescu şi Adrian Năstase despre strategia electorală a candidatului Mircea Geoană, oponentul lui Traian Băsescu în cursa prezidenţială.

Nu ştiu dacă filmuleţul
este sau nu un trucaj! Nici nu mă interesează! Dar din start, văzând reacţia preşedintelui, repet, deloc convingătoare, am găsit că imaginile cântăresc mult mai greu decât cuvintele lipsite de tonalitate ale domnului Băsescu! Un lucru pot să-l afirm cu certitudine: totul face parte din dura strategie electorală a staff-ului unuia dintre candidaţi, iar scopul final al acestui filmuleţ nu este altul decât acela de a discredita unul dintre candidaţi. Momentul este cum nu se poate mai bine ales, având în vedere că lupta este aproape de final, iar electoratul român este unul cu memorie scurtă. Oare câţi îşi mai amintesc neconcordanţele din timpul acestui mandat prezidenţial, cel mai tulbure din punct de vedere al stabilităţii, din istoria post-decembristă a României ? Scandalurile din jurul bileţelelor care circulau între cele 2 palate, Victoria şi Cotroceni, misterul din jurul celor 3 jurnalişti români răpiţi în Iraq, urmată mai apoi de fuga lui Omar Hayssam, amestecul în orice campanie electorală sau în treburile Guvernului, culminând cu mega-scandalul din jurul familiei Băsescu, 2 ş'un sfert, Popoviciu ??? Îşi mai aduce aminte cineva de ele ??? Pentru electoratul de rând, toate acestea au fost date uitării, iar strategii de campanie, ţinând cont de acest lucru, au creeat un adevărat tsunami pentru preşedintele în exerciţiu, cât toate scandalurile mai sus precizate la un loc, ridicate la pătrat!

Poate că a venit vre
mea să terminăm în sfârşit cu această mascaradă, această brambureală care pare că nu se mai termină de câţiva ani de zile... Poate că a venit vremea să nu ne mai acordăm votul aşa... la voia întâmplării! Poate că a venit vremea ca oameni responsabili să preia frâiele acestei ţări, şi să gestioneze cu maturitate problemele acesteia!!!

Poate că a venit vremea să ne integrăm cu adevarat în Europa, nu doar cu numele! Sigur că a venit vremea !!!!

Share/Bookmark

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu


Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!

Te aştept şi data viitoare!Până atunci... s'auzim numai de bine!