Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

marți, 27 iulie 2010

România - ţara unde românii sunt umiliţi!
Zi de zi...

...


Să ţie potrivnicii minte
Că-s vii, când e vorba de ţară,
Şi morţii-n morminte!

("Moartea lui Gelu" de George Coşbuc)



Am văzut cu toţii relatările de sâmbătă de la Băile Tuşnad. Am văzut prestaţia preşedintelui şi presiunile pe care le fac ungurii prin vocea lui Laszlo Tokes pentru autonomia teritorială a ţinutului secuiesc, pornind de la modelul Kosovo.

Având în spate un panou pe care totul era scris în limba maghiară şi flancat de Victor Orban - premierul maghiar şi de Laszlo Tokes - vicepreşedintele Parlamentului European, preşedintele nostru a stat cuminte între cei doi, şi le-a ascultat prin c
ăşti discursurile (inclusiv pe cel al pastorului reformat Tokes care a fost susţinut în limba maghiară - culmea tupeului - asta a arătat cât de respectat este Traian Băsescu), iar în momentul în care a luat cuvântul, preşedintele pur şi simplu a aberat fără nici o noimă despre geografia spaţiului balcanic şi despre norocul fiecăruia dintre noi că pământul este rotund şi ne putem imagina că suntem centrul pământului. Discurs de preşedinte fraţilor! Incredibil! Ridicol peste culme! O ruşine de preşedinte!



Nu am înţeles ce căuta Victor Orban la Băile Tuşnad! De unde până unde amestecul sefului executivului maghiar în probleme care încalcă Constituţia României! Încă s
untem un Stat naţional, unitar şi indivizibil, al cărui teritoriu este inalienabil, şi unde poporul român este suveran! Dacă poporul român este suveran, cum 5% din populaţie poate decide ce anume se poate întâmpla într-o anumită zonă a ţării? De ce doar ungurii pot cere redesenarea regiunilor de dezvoltare? Ăştia chiar nu înţeleg că trăiesc în România? Nu le convine? Ura şi la gară nene că ne-am săturat de nazurile lor! Să plece în Ungaria, în Uganda, unde vor ei dacă nu vor să înţeleagă că suntem în România şi trebuie să respecte legile acestei ţării! Secole de-a rândul grofii şi-au bătut joc de românii din Ardeal. Cât mai trebuie să îndurăm aceste umilinţe? Dacă mergi în Covasna şi intri într-un magazin să cumperi o pâine, există riscul să nu o primeşti dacă ceri în limba română. S-ar putea să ai noroc doar dacă magazinul are o vânzătoare angajată, dacă nu e nimeni prin zonă şi dacă ai tupeul să tragi o înjurătură zdravană la adresa vânzătoarei, fapt ce-i reaminteşte pe loc că ştie şi limba română.


















Nu putem fi acuzaţi de rea credinţă
! Slavă Domnului, la origini, suntem un popor cu suflet mare! Un popor prost dar bun la suflet. Noi românii le-am dat cam tot ce au cerut ei... Le-am dat de la plăcuţele bilingve la învăţământ în limba maternă! La bac au probă în limba lor. Foarte bine! Le merită. Libertate confesională au! Foarte bine! Merită. Mulţi dintre ei şi au primit înapoi proprietăţile confiscate de comunişti în 1948! Foarte bine! Merită. Dar să ne umilească merită? Răspundeţi voi! Cu complicitatea celor de la P.D.-L., care se îndârjesc cu orice preţ să rămână la guvenare, Istoria Românilor şi Geografia României vor fi studiate tot în limba maghiară. Astfel Burebista va deveni Boros Pista, Ştefan cel Mare - Nagy Istvan, Mihai Viteazu - Mihaly Vitez, Alexandru Ioan Cuza - Kuza Janos Sandor, şi exemplele pot continua. Merităm oare toate astea? Până când domnule Bela? Până când domnule Frunda? Până când domnule Boc? Până când domnule Băsescu? Cât veţi mai lovi ţara asta în sufletul ei?

http://i733.photobucket.com/albums/ww338/cristiansen/21279.gif


Eu unul ştiu că "moldoveanul şi munteanul sunt fraţi buni cu ardeleanul". Pentru Ardeal s-a intrat în ambele războaie mondiale! Fără el trupul ţării nu era complet! Nu cred că există un singur român care să accepte ideea unei secesiunii, a unei rupturi din trupul ţării, indiferent câţi Atilla se vor mai naşte în Mureş, câţi vice-premieri ca Marco Bela se vor mai naşte în Harghita, indiferent câţi vice-preşedinţi ai Parlamentului European ca Laszlo Tokes se vor mai naşte în Covasna! Punct!


Îmi păstrez o marjă de eroare şi de oroare în acelaşi timp: atâta timp cât România are un preşedinte incapabil să gestioneze treburile ţării, dat la o parte de toţii liderii europenii, care păstoreşte această ţară de parcă ar fi o insulă în mijlocul Pacificului, şi al cărui prim sfetnic nu este altceva decât un slugoi obedient, orice este posibil! Dumnezeu să ne ferească de încă o aşa istorică greşeală la conducerea statului!


S'auzim de bine!




Share/Bookmark
România - ţara unde românii sunt umiliţi!
Zi de zi...

14 comentarii:

  1. Daca renunti la lupta, n-ai ce sa mai astepti !!!! Octavian Goga

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai mai oameni buni cum sa nu ridice nasul unguri cind toate partidele politice le face curte, de douazeci de ani sunt la putere iar noi ii invinuim doar pe Tariceano pe Boc 1.........n pe Nastase suntem o natiune de c..........t,se intorc in mormint Horia Closca si Crisan si fac infart cind aud ca viceprimministri este un ungur ca am dat cultura si sanatatia pe mina ungurilor ca in Tara Romaneasca sunt prefecti unguri. Cum e posibil ca un cetatean ungur adica victor orban al ungariei sa vina si sa isi de cu parerea despre Rosia Montana. Mai trebuie sa le cerem ungurilor sa ne permita sa vorbim romineste la noi in case si sa -ii imploram sa nu ne oblige sa invatan limba Romana in ungureste.
    Destul frati Romani destul ar cam fi timpul sa le aratam cine e stapinul aci. Sa tracem la pragul electoral de 10% cine face face cine nu nu, in scolile de pe teritoriul Rominiei sa se invete in limba romina iar cei care vor sa isi finanteze scoala pot sa invete in limba materna dar fara Istorie, Geografie.
    Asi mai am un comentariu scurt cei care si-au cumparat cese impreuna cu unguri in ungaria, repet impreuna cu unguri sa li se impuna sa renunte la cetateni romina iar impozitul sa le creasca cu 1000% fiindca isi tradeaza neamul si tara.
    IN STRADA FRATI ROMINI CA ASA NU SE MAI POATE, SA NE RECAPATAM IDENTITAREA NATIONALA

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde sa vin ca, eu sint gata de mult !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Petitie catre vremuri odioase.
    INDEMN LA LUPTA

    ...înfrânt nu eşti atunci când sângeri,
    nici ochii când în lacrimi ţi-s.
    Adevăratele înfrângeri,
    sunt renunţările la vis.
    RADU GYR

    RăspundețiȘtergere
  5. Romania se duce de rapa..in Constanta iluminatul stradal se opreste dupa ora 21 din cauza lipsei de fonduri ale primariei...este mai rau ca intr-un sat uitat de lume..unde ajungem in felul acesta? ne intoarcem la comunism cumva?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu sintem vigilenti DAAAAAA !

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte reusit post-ul, felicitari.
    te astept pe http://pegas-motorizat.blogspot.com/ sa-ti dai o parere :)

    RăspundețiȘtergere
  8. bravo pentru postarea acestui articol , mai ca-mi venea a crede ca doar eu sunt atât de pornit împotriva acestor fanatici ca Tokes sau Marko Bello !
    Un conducător atât de tâmp , laș , neghiob și fără pic de demnitate nu cred sa fi avut România vreodată . Dar în definitiv , cât de român este Băsescu ? A făcut ceva bun pentru aceasta țară sau pentru locuitorii ei ? Atunci de ce sa avem așteptări de natură patriotică , morala ori intelectuală mai mare decât ne arată zilnic ?

    RăspundețiȘtergere
  9. .
    Elena, Flavius C. vă mulţumesc pentru cuvintele frumoase, dar şi celor care şi au exprimat punctele de vedere mai sus! Aş vrea să trăim într-o ţară normală... Dacă nu noi, măcar copiii noştri!
    .
    Baftă tuturor şi vă mai aştept "la un pahar... de vorbă..."
    .

    RăspundețiȘtergere
  10. Unguri cu ceafa groasă
    Albanezi ce behăie
    Toată maghiaro-albanezimea se consideră nepoata lui Traian

    Eu le-aş da praf de gloanţe între dinţi.
    Nu se poate ca ţara asta să fie vândută pe bucăţi de cei de la guvernare x(

    RăspundețiȘtergere
  11. Deci domnilor secu-i, cind vorbiti serios, atunci cind sinteti in multime si va ia valul declaratiilor antiromanesti pe dinainte sau cind sinteti la masa si va mai ginditi, scotind insa alte prostii pe gura? Cum o dati, cum nu o dati, mult rau oricum ati facut si romanilor si maghiarilor care asteapta acum, fiecare din ei, sa va tineti de cuvint. Si se va intimpla si acum, ca in atitea alte dati sa se vada ca spuneti numai lucruri trasnite, mintiti pentru a mai prosti lumea si de fapt nu vreti decit sa va mai cistigati un pilc de adepti care sa va sustina o perioada. Si daca secu-iul cu autonomia mai are variante cu care sa prosteasca alegatorii sai spre a mai face rau de la Bruxelles Romaniei in beneficiul Ungariei, secu-iul de pe Marte isi traieste acum ultima perioada politica pina sa ajunga la acel grup al istoriei din care mai fac parte Stefan Lacusta, Alexandru cel Rau, Gheorghe Caragea si altii cunoscuti mai mult prin ceea ce s-a intimplat rau in timpul lor. Acolo le e locul si acestui calau national si gastii lui de slugi care nu stie decit sa pupe mina si sa execute toate prostiile sale. Sa dea Dumnezeu sa cada cit mai repede si sa avem parte de oameni cinstiti in ceea ce spun si fac!
    http://www.youtube.com/watch?v=4WcmvlrO2MU
    http://www.youtube.com/watch?v=pfe8lJU4FhU
    http://www.youtube.com/watch?v=ZemIsv5nHYA

    RăspundețiȘtergere
  12. Romania nu mai apartine de mult romanilor. Mai precis din 1990. Ne stapanesc tiganii, bozgorii si jidanii. Ca vreti sau nu sa credeti, asta este realitatea, pentru cine are creier sa judece. Asta este realitatea pe care o traim zilnic pe pielea noastra, oricat am incerca sa o ignoram, sa ingropam rahatul sub pres. Urasc aceste 2 expresii, dar ele reflecta perfect situatia actuala (si nu numai): "Ne meritam soarta"; "Astia sunt, cu astia defilam". S-o belim bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Uite aici:

    http://ziarultricolorul.ro/?cmd=displaystory&story_id=7453&format=html

    RăspundețiȘtergere
  14. "Care-i situaţia elevilor români din şcolile din Harghita şi Covasna?"
    Lucrurile sînt clare: profesorii şi elevii români, după decembrie 1989, au fost alungaţi din cele două judeţe. Aşa au ajuns elevii de la Liceul Sanitar din Odorheiu Secuiesc la cel din Braşov, în 1990. La 17 iulie 1990, în doar cîteva zile, 73 de profesori, 5 învăţători, 4 educatoare, 16 ingineri, 5 jurişti, 5 medici, 55 de muncitori, 134 de elevi de la Liceul Sanitar, 62 de la Pedagogic, 200 din ciclurile gimnazial şi preşcolar, 11 ofiţeri, 8 poliţişti, 10 subofiţeri, 26 de familii au plecat în bejenie, ameninţaţi şi obligaţi să-şi ia lumea-n cap. Un total de peste 100 de români maturi, 400 de elevi şi preşcolari, 60 de cadre militare, vreo 700 de persoane au părăsit, într-un timp foarte scurt, judeţele Harghita şi Covasna. Care-i situaţia azi? Suplinitorii fiind, de multe ori, maghiari care nu cunosc bine limba română, lucrurile sînt clare. Nu-i greu de intuit ce şcoală, în limba română, se mai face azi! Iar de acum încolo, după ce Camera Deputaţilor a votat că Geografia şi Istoria României vor fi predate, în şcolile ungureşti, doar în limba maghiară, nu-i greu, deloc, de ghicit ce va urma."

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!