Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

luni, 16 august 2010

Mamele-au făcut prostia
să îi nască-n România!

Tragedie la maternitatea Giuleşti

...


În această seară, la maternitatea Giuleşti din capitală, a avut loc un incendiu urmat de o explozie cu urmări deosebit de grave pentru copilaşii aflaţi în maternitate. Trei nou-născuţi au murit în explozia de la maternitate, iar alţi opt nou-născuţi au fost transportaţi de urgenţă la alte spitale din capitală (Filantropia, Grigore Alexandrescu, Caritas), unii dintre ei cu arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului. În urma consultărilor avute între pompierii SMURD (Serviciul Medical de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare), IGU (Inspectoratul General de Urgenţă), conducerea maternităţii şi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, s-a luat decizia evacuării totale a Maternităţii Giuleşti. Au fost transportate la alte spitale din capitală, inclusiv şapte femei aflate în travaliu, urmând ca procedurile de continuare a travaliului finalizate cu naşteri, să se desfăşoare în ambulanţe, respectiv în spitalele de destinaţie. La faţa locului s-au deplasat şi procurorii criminalişti în vederea anchetării cauzelor care au dus la declanşarea incendiului şi producerii deflagraţiei.


De remarcat rapiditatea cu care pompierii şi cei de la Inspectoratul General de Urgenţă Bucureşti au reacţionat în vederea stingerii incendiului, împiedicând propagarea acestuia şi limitând numărul de victime, dar şi promtitudinea cu care cei de la SMURD s-au mobilizat în vederea transportării nou-născuţilor la spitalele mai sus menţionate. Aceşti oameni remarcabili şi-au făcut pe deplin datoria şi merită tot respectul nostru! Ei ar trebui să fie un exemplu pentru noi toţi. De asemenea aş vrea să cred că şi medicii de la spitalele Filantropia, Grigore Alexandrescu şi Caritas vor pune în practică toate energia şi cunoştinţelele lor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a micuţilor şi a mamelor lor.


Şi dacă tot vorbeam de lucruri remarcabile aş vrea să subliniez faptul că anonimul Ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, nu numai că nu a avut nici o intervenţie cu privire la acest eveniment, dar s-a încercat contactarea acestuia de către jurnaliştii de la Realitatea TV, domnia sa neputând fi găsit, având telefonul închis. Într-un astfel de moment tragic, Ministrul Sănătăţii nu este de găsit.Bravo domnule ministru!Bravo domnule premier pentru faptul că acceptaţi ca incompetenţa şi nesimţirea crasă să facă parte din guvernul pe care îl conduceţi. Asta în cazul în care mai trebuia o dovadă a faptului că guvernul dumneavoastră este de-a dreptul incompetent şi absolut deloc ancorat în realitate.


Asta este ţara fraţilor! Indiferent de vârstă suntem toţi condamnaţi la moarte:

- bătrânii, după o viaţă de muncă, în care au construit tot ce se vede în ţara asta, într-un regim inuman, sunt condamnaţi la degradare publică sub titulatura de asistaţi social, nevoiţi să trăiască cu o pensie mizeră, în frig, în foamete, fără medicamente şi cu multe alte griji cotidiene;

- tinerii, condamnaţi şi ei la o viaţă mizeră în care orice încercare de a avea o viaţă decentă este sinonimă cu zbaterea peştelui pe uscat; aproape imposibil pentru ei să dobândească o casă a lor şi să întemeieze o familei, datorită în principal instabilităţii financiare. Unica soluţie o reprezintă munca în străinătate, milioane de români aflându-se peste graniţă, în Italia, în Spania, oriunde munca este răsplătită cu un ban în plus.

- copii, condamnaţi şi ei după cum vedem în cazul de faţă, încă din prima clipă a vieţii lor, de un sistem sanitar incapabil să reacţioneze la problemele cotidiene, condamnaţi şi datorită sistemului de învăţământ degradat de la zi la zi, în care viitorul lor este incert.


Asta este ţara fraţilor! Spuneţi voi ce este de făcut!




Share/Bookmark
Mamele-au făcut prostia
să îi nască-n România!

Tragedie la maternitatea Giuleşti

9 comentarii:

  1. buna. am dat din greseala de acest blog, cumva anti-Romania.

    de ce? de ce anti? cu ce ti-a gresit tara asta? tu ai fost prin toata Romania sa vezi ce tara frumoasa avem? tu ai vazut cat de ospitalieri sunt oamenii din provincie?

    sau doar stai in casa si te uiti la stiri si pe cele mai 'wooow' le treci aici, asa, pentru cei ce nu urmaresc stirile (barfele).

    nu va inteleg, oameni buni.... de ce va ocupati timpu cu ura cand puteti face ceva impreuna sa trecem cu totii peste asta si sa putem vedea adevarata fata a Romaniei. cand putem face ceva sa o dezgropam din gunoaie. cand putem face ceva frumos, constructiv, pozitiv, placut, armonios toti!

    problema e ca nu vreti!

    cu ce ne ajuta daca citim stirile de pe blogul tau sau ca ne uitam la TV pentru a le afla?

    fa ceva care sa ne ajute pe toti sa crestem!

    multumesc. la revedere :)

    RăspundețiȘtergere
  2. .
    .
    Anti? Tu ai citit postările mele? Sunt anti-România? Sunt patriot şi naţionalist până-n măduva oaselor! Dar dacă asta e ţara, ce ai vrea să scriu? Eu unul "vreau o altă Românie, una cu care să ne mândrim!" De ce pleacă medicii din ţară? De ce ne pleacă toţi specialiştii, de ce pleacă aproape toată lumea afară la muncă? Pentru că ţara noastră e frumoasă, cu oameni ospitalieri? Degeaba, dacă românii mor de foame, degeaba dacă munca nu este apraciată aici, degeaba dacă aici totul merge doar prin "combinaţiile smekerilor"!
    .
    Crede-mă, am bătut ţara în lung şi-n lat! De la Zimnicea şi Giurgiu până la Iaşi şi Botoşani, de la Constanţa la Timişoara, de la Cluj la Craiova! Şi ştiu cât de mare e diferenţa între bătrânii de la ţară şi cocalarii din Bucureşti!
    .
    România e o ţară extraordinară, păcat că e locuită de români!
    .
    Chiar îmi doresc să se schimbe ceva în ţara asta, dar ştii cum e... "peştele de la cap se împute, şi se curăţă de la coadă!" Peştele nostru e deja împuţit, iar noi care suntem coada, începem să ne curăţăm uşor, uşor.
    .
    În ce ţară trăieşti tu? În ce realşitate? Ce a lui Radu Moraru de la Naşul, sau a lui Dan Diaconescu?
    .
    .
    "Mai bine beau oţet mă jur, decat s'ascult ziariştii cum îi ling pe ăştia-n cur!" (Bug Mafia)
    .
    .

    RăspundețiȘtergere
  3. intr-un fel ai dreptate. si stiu ca, normal, intai ar trebui schimbat capul ca sa mearga corpul bine, dar noi ar trenbui sa ne abatem de la regula.

    ar trebui sa incepem de la noi, de la baza piramidei pentru a putea schimba, intr-un final, varful.

    fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume, spunea Mahatma Gandhi.

    aici cred ca totul ar merge daca nu ne-ar mai pasa de caprele vecinilor si ne-am vedea de gospodaria noastra. sa o facem frumoasa si primitoare ca mai apoi ceilalti sa se ia dupa noi.

    si in legatura cu doctorii si specialistii, in general, care pleaca dincolo... pot sa spun ca, din punctul meu de vedere, sunt lasi. ar putea sa stea aici si sa incerce macar sa schimbe ceva in sistem. dar daca ei fug de schimbari pentru ca acolo primesc totul pe tava... nu avem cum sa-i legam de Romania noastra.

    numai bine! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. .
    .
    Dragă Criss, încearcă să înţelegi că ăsta e sistemul şi împotriva lui nu ai prea multe alternative...
    .
    De onoare ai auzit? De orgoliu? Nu poţi să munceşti în România pe câteva sute de euro, având un şefuţ, care deşi nu are habar de domeniul respectiv e şefuţ, şi vrea el să te frece pe tine pentru că el (finul nu ştiu cui, sau vărul, sau amicul ăluia) e şeful! Şi atunci ce face domnul doctor, sau domnul inginer, sau domnul arhitect, sau domnul operator IT? Pleacă în Germania, în State, în Belgia, în Irlanda, unde nu numai că are un salariu extraordinar faţă de cel din ţară, dar este respectat! Ăia îţi arată respect! La dracu! La noi de ce nu se poate?
    .
    La noi faci o facultate şi o faci degeaba! Situaţia de mai sus este clar pentru cei cu studii superioare! Cei fără studii, împinşi de grijile cotidiene, pleacă în Spania, Italia, de unde trimit acasă bani de şcoală copiilor, banii de doctor, bani de lemne iarna, încearcă săracii să asigure o situaţie financiară decentă familiei!
    .
    Asta e situaţia! Ce schimbare? Am două veşti pentru tine: vestea proastă e că aici nu mai avem nici o şansă; vestea bună e că unii din noi încă mai speră! Aveam o şansă în '90! Nu o mai avem... Probabil ar trebui să ne întoarcem la momentul ăla, să rememoram ce a fost bine şi ce nu, şi să reparăm greşelile! Ultima soluţie - înc-o revoluţie!
    .
    Părerea mea! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. te inteleg, sincer, te inteleg. partea proasta e ca noi nu am invatat sa ne gandim si la celalalt de langa noi. la noi se lupta fiecare pentru propria bunastare. la noi inca nu s-a invtat unitatea, nu stim ca nu suntem singurii care au nevoie de ce e mai bun. toti suntem egali in fata unui Dumnezeu. teoretic avem aceleasi drepturi. pacat ca e mai greu cu practica:))

    oricum, o mare schimbare ne asteapta pe toti. asa ca speranta inca sta in picioare.

    si da. o revolutie ar schimba asta. va fi o revolutie, oricum, daca se continua asa.

    pot sa te intreb ceva? cu ce scop ai creat acest blog?

    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. .
    .
    Fără un scop anume... Poate doar acela de a trezi în sufletul celor ce vizitează acest blog un sentiment de mândrie naţională, de moralitate şi uneori de curaj...
    .
    Aici sunt doar părerile mele... Nu scriu despre bârfe... Nu ma interesează traficul, nu am reclame pe blog, nu pierd şi nu câştig nimic... Din când în când îmi mai umplu timpul... Dacă te uiţi atent la câte postări am avut în ultimul timp, îţi dai seama că nu prea am stat de el, implicit în casă... Am tot umblat...
    .
    Ţi se pare că l-am creeat cu un scop?
    .
    .

    RăspundețiȘtergere
  7. Stiti care-i cel mai mare secret de stat?
    Daca nu stiti raspunsul, tastati in Google.ro termenul: "femei violate".
    Raspunsul se gaseste la pozita a 3-a.
    :D BESTIAL !

    RăspundețiȘtergere
  8. Uite aici două povestiri interesante:
    http://moniquephotography.blogspot.com/2010/08/azi-niste-lamuriri.html

    http://moniquephotography.blogspot.com/2010/08/tragedia-de-la-giulesti-m-lasat-fara.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Au apărut primele pete cancerigene pe capul marelui HOŢ, marinerul drosophila.
    Abia aştept să scapam de încă un HOŢ <:-p.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!