Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

duminică, 25 aprilie 2010

Problematica unei noi constituţii
Sau ţara arde şi baba se piaptănă...


...


Atunci: Pe 1 iulie 1866 a fost adoptată prima Constituţie a României, după model belgian. După extinderea teritoriului naţional în 1918, o nouă constituţie a fost aprobată pe 29 martie 1923, care prevedea printre altele votul universal - cea mai modernă constituţie din Europa. În perioada comunistă Constituţia a fost modificată în 1948, 1952 şi 1965. După Revoluţia din 1989, o nouă Constituţie a fost adoptată în 1991, revizuită în 2003 (am prezentat aici o scurtă istorie a Constituţiilor României, să ştim de la ce pornim).

sursa : ironic.ro


Astăzi: Pornind de la referendumul din 22 noiembrie 2009 validat de populaţie din prostie, puterea politică vrea cu orice preţ ca rezultatul acestuia (reducerea numărului de parlamentari şi trecerea de la un sistem parlamentar bicameral la unul unicameral) să fie prevăzut de Legea Fundamentală, ceea ce ar înseamna totodată o nouă Constituţie! Am spus mai sus "validat din prostie" pentru că pe toată durata campaniei electorale s-a discutat despre orice altceva afară de referendum şi de urmările sale, iar populaţia nu avea şi nu are o cultură politică încât să facă distincţia între cele două sisteme parlamentare. Sunt ferm convins că 80% dintre cei ce şi-au exprimat punctul de vedere la referendum habar nu au ce au votat, şi ce implicaţii va avea votul lor!

sursa: ironic.ro



Se discreditează instituţia Senatului României şi se vehiculează în mediile noastre mioritice că desfiinţarea acestuia ar însemna o economie la bugetul de stat de 40 de milioane de euro. Să fim serioşi! România s-a împrumutat la Fondul Monetar Internaţional 20 de miliarde de euro şi nu se vede nimic, absolut nimic! Ce mai înseamnă 40 de milioane la banii ăştia?

Aşadar, cum alte griji nu mai are actuala guvernare, ce şi-a zis Băse: "Ţării îi trebuie o nouă constituţie! Să i-o dau!" Sistemul sanitar e la pământ - mor oamenii în spitale, învăţământul nu e nici el departe - noua lege este criticată peste tot, pensiile ridică tot mai mari semne de întrebare, se anunţă mişcări sindicale de amploare în toate mediile profesionale, măsurile anti-criză pur şi simplu nu există, ţara se afundă tot mai mult în datorii şi cu toate astea, cea mai arzătoare chestiune a momentului o reprezintă Constituţia României, de aici pornind o întreagă discuţie despre cum şi în ce fel trebuie modificată, cui îi trebuie sporite atribuţiile şi cui să fie tăiate din ele. Obiectivul nu este altul decât acela de a muta atenţia opiniei publice de problemele cu adevărat importante ale populaţiei către o problemă minoră - şi anume problema unei noi constituţii.


sursa: ironic.ro



De precizat că actualul preşedinte nu iese din tiparul pe care şi l-a fixat din momentul naşterii sale ca om politic - singurul politician care nu a făcut nimic pentru că nu a fost lăsat să facă:

- ca primar al capitalei nu a făcut nimic pentru că nu a fost lăsat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti majoritar P.S.D.;
- în iunie 2004 obţine un nou mandat de primar şi majoritate în Consiliu, dar după episodul "dragă Stolo" găseşte o nouă provocare devenind candidatul alianţei D.A. (dezastru şi anarhie) la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2004 pe care le-a şi câştigat; din nou nu a făcut nimic pentru că nu a fost lăsat de Tăriceanu, liberalii săi, şi monstruoasa coaliţie a celor 322 (vezi episodul suspendării 19 mai 2007).

- în urma alegerilor din decembrie 2008 se formează un nou cabinet format din P.D.- L. şi P.S.D. avându-l pe Emil Boc premier. Din nou P.S.D.-ul a stat în calea măreţelor planuri ale domniei sale - ce-i drept doar 9 luni pentru că mai apoi miniştrii şi au dat demisia din guvern;

- în decembrie 2009 Traian Băsescu câştigă al doilea mandat de preşedinte. Deşi au existat anumite suspiciuni de fraudă este validat de Curtea Constituţională, iar mai apoi se formează un nou cabinet - Boc IV, majoritar P.D.- L. Cu toate astea, având toate structurile de decizie în mână, ministere şi servicii secrete, Domnia Sa nu performează pentru că nu este lăsat! De cine nu este lăsat? Aţi ghicit: de Parlament!
Se prefigurează astfel tema următoarei campanii electorale! Un nou referendum (abia ne-am obişnuit cu ele) prin care să fie validat în Constituţie Parlamentul unicameral cu un număr redus de membri! Până nu va fi redus la o Cameră cu 300 de parlamentari, lucrurile vor continua să meargă prost în ţară! Nu incapacitatea guvernului Boc de a adminstra ţara ci Parlamentul este vinovat de lipsa medicamentelor din spitale, de lipsa cărţilor din şcoli, de creşterea şomajului, în concluzie de tot şi toate!

sursa: ironic.ro



Silviu Prigoană a propus ca sediu al noii instituţii legislative ceea ce ar fi trebuit să fie Biblioteca Naţională de pe Splaiul Unirii, iar Palatul Parlamentului să fie transformat în mall. Eu aş propune ca şi aceea să fie transformată în mall, ca de altfel toate bibliotecile şi căminele culturale din ţară, iar noul sediu al Parlamentului să fie mutat într-o clădire anexă a Palatului Cotroceni, sub ochiul drept, pătrunzător al preşedintelui! Am spus ochiul drept pentru că ochiul stâng... e un pic cam... defect!











Share/Bookmark
Problematica unei noi constituţii
Sau ţara arde şi baba se piaptănă...

Un comentariu:

  1. Păi da rapidistule. Preşedintele jucător fentează şi driblează că doar are undă verde de la cei care i-au pupat chelia când hăhăia. Şi chelia-i trebuie coafată cu freză cărare pe centru maritim.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!