Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

miercuri, 14 iulie 2010

Scena românească este în doliu!
"Fata cu părul de foc" s-a stins!

...


O tragică veste a zguduit astăzi scena muzicală românească: Mădălina Manole - ”fata cu părul de foc” nu mai este printre noi. Potrivit anchetatorilor se pleacă de la ipoteza unei sinucideri. Această ipoteză este greu de perceput de către noi toți, întrucât publicul o știa pe Mădălina ca fiind o fire veselă, optimistă, debordând de energie. Incredibil! Un amplu articol cu privire la evoluția anchetei asupra sinuciderii artistei îl puteți citi aici.





Potrivit antena3.ro "Cântăreaţă, dar şi compozitoare, Mădălina Manole s-a făcut remarcată în lumea muzicii româneşti încă de când avea 15 ani. Adora să cânte la chitară, iar piesele precum "Fată, dragă", "Te-am văzut, mi-ai plăcut" au fost fredonate de generaţii întregi.'

Mădălina Manole şi-a făcut debutul muzical la 15 ani în Cenaclul Tineretului prahovean. A cântat mai întâi în duet cu Ştefania Ghiţă, după care alături de Victor Socaciu, Gheroghe Gheorghiu sau Mircea Rusu.

După absolvirea Şcolii Populare de Artă, participă la Festivalul Mamaia cu piesa "Un om sentimental" compusă de Şerban Georgescu. A fost de fapt începutul unei colaborări de succes între cei doi.

Marele ei succes vine în 1991, cu piesa "Fată dragă", pentru care obţine discul de aur. În acelaşi an, ia naştere şi primul fan-club, cu 25 de filiale în întreaga ţară. Mădălina Manole porneşte apoi în turneee prin Statele Unite, Canada, Austria şi Franţa. Urmează alte două discuri de aur, după ce vinde nu mai puţin de două milioane de explemplare.

În 1993, este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele radio, ceea ce îi aduce o invitaţie la Bruxelles pentru filmarea piesei "Să nu mă minţi". Este supranumită "Patricia Kaas a României". Mulţi îi solicită să apară în reclame şi de aici se alege şi cu porecla "fata cu părul de foc", aluzie la culoarea părului în lumina reflectoarelor.

În 1997, ia fiinţă Asociaţia Culturală Mădălina Manole cu caracter cultural şi umanitar. Mădălina Manole este invitată în cele mai importante emisiuni de televiziune şi radio, iar numele ei ţine capul de afiş alături de artişti consacraţi ai divertismentului românesc.

În 2000, este desemnată cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio şi Premiile Industriei Muzicale din România.
"Vino, dragostea mea", "Te-am văzut mi-ai plăcut", "Fata dragă", sau "Vreau să te uit", sunt doar câteva din piesele cu care a făcut furori."




Mădălina Manole a fost un reper pentru muzica românească la începutul anilor '90. Dispariţia artistei reprezintă încă o lovitură de pumnal în sufletul poporului român, pentru cultura noastră aflată în decădere, în ultimii ani. Dispariţia ei lasă un gol care cu greu va fi acoperit!


Îţi vom simţi lipsa fată dragă!

Dumnezeu s-o odihnească în pace!




Share/Bookmark
Scena românească este în doliu!
"Fata cu părul de foc" s-a stins!

Un comentariu:

  1. Salut,
    Vreau sa iti retin atentia pentru cateva secunde, eu mi-am facut un alt blog si vroiam sa facem din nou link exchange si cu blogul nou
    Daca vrei poti adauga link-ul http://mihaipaun.ro/blog cu titlul Mihai Paun - Scrierile mele
    Apoi te rog sa imi lasi un mesaj pe http://www.mihaipaun.ro/blog/link-exchange/ cu link-ul tau si numele pe care vrei sa il pun la mine in blogroll
    Imi cer scuze de deranj si astept un semn de la tine
    Mihai

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!