Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

miercuri, 25 noiembrie 2009

Lupu-şi schimbă blana, dar naravu' ba !!!



A câta oară preşedintele, încă în funcţie, Traian Băsescu dă lecţii de moralitate? A câta oară auzim vorbe despre clasa politică şi continua ei reformare, despre alianţe creeate pe sub masă, de grupuri de interese economice străine domniei sale? De 5 ani ne sunt repetate la nesfârşit! Iar şi iar şi iar... Şi iată că se apropie startul campaniei pentru turul doi de scrutin, campanie ce-l găseşte pe domnul Băsescu izolat pe scena politică, susţinut de un partid la fel de izolat! Aşa că, singura soluţie a domniei sale a rămas, a câta oară, să pozeze din nou în ipostaza de victimă a "monstruasei colaţii" , a celor 322... Lansând astfel de atacuri, oricui nu este de partea domniei sale, Traian Băsescu continuă să ne dovedească pe zi ce trece modul său incapabil de a-şi juca rolul de preşedinte, de a fi un adevărat mediator între partidele politice, între instituţiile statului!



După 5 ani de manda
t, Traian Băsescu se poate caracteriza ca un om politic demagog, populist, fără o predilecţie ideologică, fie ea de dreapta sau de stânga, îmbrăţisând orice idee care-i pot aduce capital de imagine şi simplicit capital politic, pentru că acesta este singurul lucru care-l interesează! Un astfel de exemplu
poate fi considerat referendumul organizat simultan cu primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, pe o temă foarte populară, şi anume reducerea numărului de parlamentari şi trecerea de la un sistem parlamentar bicameral la un sistem parlamentar unicameral, bazându-se în mare măsură pe cota scăzută de popularitate a acestei instituţii în rândul populaţiei şi pe lipsa de informare din rândul populaţiei, incapabilă să facă vreo diferenţă între cele 2 sisteme. În concluzie, la referendum ar fi trebuit întrebată populaţia dacă ar prefera un sistem parlamentar bicameral ca în vremea Brătienilor, a lui Iuliu Maniu, I.G. Duca, sau Ion Mihalache, sau un sistem parlamentar unicameral, gen Marea Adunare Naţională, ca în vremea lui Dej, Ana Pauker, Emil Bodnaraş, sau Nicolae Ceauşescu ? Astfel, populaţia ar fi dat un răspuns, având o informaţie la bază, votând într-o oarecare cunostinţă de cauză!


Nereuşind să ajungă la un punct în care să obţină sprijinul lui Crin Antonescu şi al Partidului National Liberal în turul II, Traian Băsescu încearcă să revendice pentru Partidul Democrat- Liberal reprezentarea ideilor de dreapta şi liberale. Mesajul clar lansat de Crin Antonescu votanţilor săi pare să fi semănat panică şi confuzie în rândurile Partidului Democrat- Liberal şi al liderilor acestui partid, iar îndemnul repetat la nesfârşit, în cor, de toţi aceşti lideri, dă o nota penibilă, lipsită de credibilitate şi fără susţinere în rândurile populaţiei! Cine-l mai crede pe Traian Basescu ? Cine-i mai crede pe Emil Boc, pe Elena Udrea, Radu Berceanu sau Adriean Videanu ? Răspuns: nimeni, nimeni, nimeni!!!! Românii s-au săturat de atâta demagogie, s-au săturat de scandaluri politce care au facut numai rău ţării si au distrus chiar si bruma de reputaţie pe care o dobândisem la 1 ianuarie 2007, odată cu aderarea la Uniunea Europeana!




Share/Bookmark

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!