Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

miercuri, 24 februarie 2010

99% dintre noi sunt manelişti ?

...

Şeful statului a pledat luni (22.02), la Parlament, în cadrul unei conferinţe legate de îmbunătăţirea situaţiei romilor, pentru renunţarea la obiceiurile romilor care sunt dincolo de legalitate, referindu-se la obiceiul ca fetele să se mărite de la vârste fragede, chiar la zece ani: "Nu pledez pentru asimilare, pledez pentru păstrarea obiceiurilor şi cred că la 99% dintre românii care nu sunt et
nici romi le plac cântecele romilor, nunţile făcute de romi, le place să audă... poate nu 99%, dar sunt atâţia solişti, cântăreţi, dacă o luăm de la Adi Minune până la oricine.. le plac manelele şi nu este o respingere în societate pentru ceea ce provine de la romi", a spus Traian Băsescu.


Astăzi am descoperit şi o reacţie la declaraţia preşedintelui de la conferinţa respectivă. E vorba de Nico
lae Guţă care spune: "Manelele are linii melodice melodioase; la ora actuală, a cucerit toate vârstele, de la copil până la omul care se poate mişca, pentru că manelele e un gen de muzică foarte dansant, bazat, ca sound, foarte mult pe partea de percuţie şi un argument e faptul că eu cel puţin am cântat la diferite genuri de oameni, de la omul de rând la omul sărac, la omul bogat, la omul care s-a considerat intelectual. Am cântat la toate categoriile sociale de oameni. Au fost şi oameni care au negat faptul că ascultă sau că se distrează pe manele, dar, după un pahar-două, a dat drumul la viaţă. Într-adevăr, stilul face faţă şi se adaptează la ceea ce se cere azi ca şi distracţie", a mai precizat Guţă.


Preşedintele a fost anul trecut în ca
mpania prezidenţială subiectul unei manele electorale cântate de Nicolae Guţă şi Roxana, prinţesa Ardealului. Deşi e o adevărată tortură, v-aş ruga să ascultaţi cu atenţie sporită cuvintele cântecului, să vedeţi cât poate să debiteze individul ăsta! O să vă miraţi poate, dar şi cu un astfel de ajutor Băsescu şi-a prelungit mandatul de preşedinte! Comparaţi apoi versurile cu realitatea şi vedeţi ce iese... Pentru cineva cu capul pe umeri e o adevărată jignire!

sursa: youtube


Poate 99% din cei care v-au votat pe dumneavoastră domnule Băsescu sunt manelişti sau ascultă manele! Cei care au o educaţie apreciabilă, care au acasă o bibliotecă nu doar pentru design, cei care ştiu să aprecieze un tablou, o colecţie numismatică ori filatelică (poate nu sunt mulţi...) sigur nu ascultă manele! Sunt perfect de acord că îndobitocirea naţiei atinge cote alarmante de la a
n la an, de la generaţie la generaţie, dar nu mi se pare onest să fim băgaţi toţi în aceeaşi oală!


Au apărut chiar şi campanii împotriva manelelor, iar pe străzi, pe cladiri, aşa numitele desene în graffiti îndeamnă de asemenea la neascultarea manelelor. Regretatul George Pruteanu (Dumnezeu să-l ierte!) explica, printre altele, de câte ori avea ocazia, pe posturile tv şi la radio cât de nociv este acest gen muzical pentru sănătatea culturală a poporului nostru şi cât de mult greşesc cei ce promovează astfel de gen muzical! S-a dovedit câtă dreptate avea!


Am postat mai jos un aşa-zis revers al medaliei! E vorba de sloganul unei campanii, iniţiată de Realitatea Tv la finele anului trecut - "Noi vrem respect!" Cântecul aparţine celor de la Paraziţii, implicaţi în trecut şi în campaniile televiziunii publice - "Citeşte-o carte!" şi "Mari români". Deşi sunt acuzaţi uneori pentru limbajul lor vulgar, textele lor redau întocmai realitatea crudă, vazută prin ochii cetăţenului obişnuit!



sursa: youtube


Concluzie: Nu cred că 99% dintre români ascultă manele! Respect celor care mai ascultă un jazz cu Johnny Răducanu, un Vivaldi, celor care stiu că Balzac nu este un coniac sau vreo marcă de whisky, ci un mare scriitor şi moralist european...

România lui Nicolae Iorga, Constantin Brâncuşi, George Enescu, Ionel Brătianu merită o soartă mai bună!

România lor nu ascultă manele!!!



Share/Bookmark
99% dintre noi sunt manelişti ?

12 comentarii:

  1. Pfui...eu fac parte din cei 1% ce nu asculta manele...deci sunt anti manele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stai liniştită! Nu suntem doar 1%... E o jignire pentru intelectualitatea acestei ţări, adevărata intelectualitate, pentru adevăraţii învăţători şi profesori, pentru adevăraţii studenţi, medici şi alte categorii sociale respectabile! Nu suntem în mod sigur doar 1%...

    După 5 ani de mandat constatăm cu surprindere că preşedintele nu-şi cunoaşte poporul, cel pe care-l pomeneşte atât de des în toate discursurile sale... E jalnic, e de-a dreptul ruşinos!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Care 99%? Cei care asculta manele fac parte din patura incultilor, cei care pot da din buric pe orice ritm de satra. Romania insa NU este tara incultilor, asa cum reiese din procent! Romania are o cultura pe care trebuie s-o promovam. Poate asa vom scapa de imaginea pe care ne-au creat-o incultii in afara!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesantă ideea ta de a promova cultura noastră! Pentru că într-adevăr avem o cultură pe care alţii ar vrea s-o aibă şi n-o au... Dar uită-te la activitatea Institutului Cultural Român... "poneiul roz cu zvastica pe piciorul din spate", "Iisus în erecţie răstignit"... Astea sunt prezentările lor la expoziţii... Caută pe google... E o ruşine activitatea lor!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, am luat bannerul de aici si l-am postat pe blog la mine:) sper sa fie ok. in rest, mult succes in continuare:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Riluri: Nu cred că e frumos ceea ce tocmai ai făcut! Nu ţi l-am sters din respect pentru tine... dar eu zic să nu ne facem reclamă aşa... de amorul artei... Facem schimb de bannere, de linkuri... ce vrei tu... dar nu aşa... Mulţumesc pentru înţtelegere!

    RăspundețiȘtergere
  7. stai ca nu inteleg, ce am facut?

    RăspundețiȘtergere
  8. cam are dreptate basescu in privinta asta. Poate ca a gresit procentajul, poate ca e mai aproape de adevar un 75% din romani. Trebuie sa fim seriosi si maturi si sa acceptam situatia. Multi dintre noi avem prieteni care asculta manele, avem parinti care nu stiu altceva decat manele, neamuri care asculta manele, si de cate ori am ascultat manele pentru ca asa voia tata sau unchiul sau altcineva. De cate ori ai intrat pe huburi si ai tras manele ca sa-i faci un cd lui matusa din spania, sau unchiul sau chiar fratelui/surorii? Trebuie sa fim seriosi asta e tara in care traim, e plina de tigani si manele iar cel mai dureros e ca vezi, vorba aia, romani care se poarta mai tiganeste decat tiganu'
    Trist!
    C.
    www.gidinceanu.com
    Ai putea sa activezi si celelate metode de semnare al comentariului... :) Nu toata lumea are cont google, sau eu cel putin nu as vrea sa ma semnez cu contul g.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am trecut pe aici la "Un pahar de vorbă".:)
    Am găsit vorbe, vorbe..."iar paharul", la care mă gândesc eu, este plin!
    Cred că preşedintele, a vrut să ne facă pe toţi ţigani,(nu ar fi asta tragedia, dacă am avea şi bani, fără număr,...)în stiul cunoscut deja:
    intelectuali=filozofi=tâmpiţi.:(
    Totuşi unde sunt intelectualii ţării? De ce tac?
    O dezbatere pe la "o antenă sau două", pe la care se promovează şi manelele, nu mi se pare suficient...

    RăspundețiȘtergere
  10. @Cristi: Una e să faci cd-uri cu manele şi alta e să asculţi... Iar în ritmul societăţii de azi e aproape imposibil să nu te loveşti de o manea...


    @hermariana: Foarte interesant comentariul tău! Chiar mi-a plăcut! Că preşedintele a vrut sau nu să ne facă ţigani deja e târziu de discutat! De reţinut e că asta e părerea lui despre români... Cât despre intelectuali... ei sunt în jurul aceluiaşi preşedinte. Vezi G. Liiceanu, H. R. Patapievici şi alţii... e normal să tacă... Foarte bine că tac! Alţii ar trebui să ia măsurile necesare!

    Baftă multă tuturor! Spor la scris şi s'auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. OF! Of! of,
    Pe cine ai nominalizat, tinere?
    "Ăştia" se mai pot numi intelectuali?
    Chiar numai cei doi, că mai bine le-aş zice "două..." sunt în ţara asta cu studii superioare, cu un braţ de cărţi scrise,etc.?
    Din alt punct de vedere nici nu mă miră, pentru că un "om cu scaun la cap" nu-şi prinde mintea cu lichele...:(

    RăspundețiȘtergere
  12. Îţi dai seama că nu ei sunt singurii în ţara asta! Sunt academicieni, profesori universitari importanţi care ar putea să se implice şi să dicteze cu adevărat o nouă direcţie pentru ţara asta! Dar politica e aşa de murdară că pur şi simplu oamenii nu vor să-şi murdărească imaginea, să-şi păteze onoarea... Poate că nici nu se merită ar spune unii... Dar dacă continuăm să ne implicăm, fiecare aşa cum poate, vom ajunge din ţară membră a Uniunii Europene ţară africană, din popor populaţie... Asta dacă nu am ajuns deja...

    Mulţam fain pentru discuţie heramariana! Te mai aştept şi cu alte comentarii "la un pahar... de vorbă..."

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!