Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

miercuri, 10 martie 2010

EBA loveşte din nou!

...

După binecunoscutele sale gafe, EBA, alias Elena Băsescu, o comite din nou... Dacă se întâmpla în spaţiul dâmboviţean poate mai treceam cu vederea... Ne-am obişnuit cu "talentele" sale oratorice... Dar în Parlamentul European... simţi ceva cum te furnică în creştet... "Prostu' dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul!" spune un proverb făcut parcă pentru domnişoara euro-parlamentar. În loc să stea în banca ei şi să-şi vadă liniştită de cluburile ei de fiţe, de dorobanţierii ei, EBA simte nevoia să ţină discursuri în P.E.

sursa: Realitatea tv

Cum a ajuns euro-parlamentar nu e nevoie să reamintesc. Oricine ştie că că această domnişoară "tarentată" nu a luat nici măcar 10% din voturile necesare obţinerii mandatului de euro-parlamentar. Dar când eşti tare-n-tată nu contează câte limbi străine ştii, în ce domeniu de activitate chiar te pricepi sau ce relaţii în plan extern ai, în mediile diplomatice, pentru a face uz de ele şi a îmbunătăţi imaginea ţării tale. Ba din contră! Iar pentru EBA nici un lucru din cele enumerate mai sus nu au fost decisive în depunerea candidaturii. Ea şi a dorit chestia asta, iar tăticul ei i-a îndeplinit dorinţa! Ce tătic nu ar îndeplini dorinţele fetiţei lui ? În limita posibilităţilor, orice tătic ar face orice pentru fetiţa lui... Iar Traian Băsescu a avut posibilitatea de a îndeplini această dorinţă a fetiţei lui!


ironic.ro


Se vede de la o poştă: saraca habar nu are despre ce vorbeşte în materialul de mai sus! Se exprimă foarte greu, chiar dacă are discursul redactat, chiar dacă se exprimă în limba română; face dezacorduri, şi prezintă un aer timid, bolnăvicios, în nici un caz demn de prestanţa, de talia, funcţiei cu care îşi reprezintă tara!


Nu vreau să fiu acuzat de demagogie! Patriotismul e o pasăre extrem de rară în rândurile politicienilor noştri şi chiar şi în rândurile noastre, ale cetăţenilor de rând. Competenţa şi moralitatea nu reprezintă atu-uri decisive în baza cărora un politician să-şi realizeze cariera. Aduc în discuţie un exemplu decisiv: după primul război mondial, când se semna Tratatul de Pace, la Paris - Versailles - 1919, Ion I.C. Brătianu (şeful delegaţiei române, prim-ministru în funcţie) nemulţumit de modul în care decurgeau negocierile, lovind cu pumnul în masa sălii de şedinţă a părăsit congresul trântind uşa şi declarând condiţiile inacceptabile! După aces gest, au fost nevoie de intervenţii ale Reginei Maria pe lângă delegaţia engleză şi franceză, şi de creearea unei noi echipe care a mers la Paris, semnând în numele României Tratatul de Pace. În cele din urmă, obiectivul a fost atins: România Mare era recunoscută în plan internaţional. Astăzi vă mai imaginaţi un astfel de gest, un astfel de devotament? Credeţi că mai există vreun politician care să susţină cu atâta tărie interesul României ?


Se vorbeşte de reforma statului şi reforma clasei politice. Cu cine ? Cu EBA ? Cu Emil Boc sau Roberta Anastase ? În nici un caz.




Share/Bookmark
EBA loveşte din nou!

10 comentarii:

  1. Se comporta ca o eleva de scoala generala, scoasa la raspuns, sau chiar ca un copil de gradinita ce isi spune timid poezia. E penibil ca a ajuns unde a ajuns, si inca mai are tupeu sa se dea ca exemplu ca e femeie tanara si ce greu i-a fost ei sa ajunga in scaunul ala.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate Iulia! Dar totul ţine de noi! Atâta timp cât nu conştientizăm noi pe cine votăm şi pe cine trimitem în Parlamentul European, în Parlamentul României, nu rezolvăm nimic! Toate vor merge în acelaşi ritm - ca naiba! Cui îi place aşa ceva - să fie sănătos! Mie unul nu-mi convine! Eu am pretenţii.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Dar cand esti tare-n-tata nu conteaza cate limbi straine stii"; e nedrept sa spui asa ceva. Individa (eu nu-i pot pronunta nici numele si nici initialele - mi-e scarba!) stie o limba straina. Limba in care se exprima nu are legatura cu romana. Ca atare, e o limba straina. Alt comentariu punctual, fara suparare, nu pot face. E destul de grav ca o astfel de caricatura a ajuns sa ne reprezinte si, mai grav, sa ne consume intelectual. Dar nu e singura: Elena Udrea (care ma scarbeste la fel de mult) si alte "pipite" pdl-iste enuntate si denuntate de Antonescu au ajuns teme de analiza zilnica. Locul lor, cred eu, ar fi cel mult in paginile unor reviste care sa-i delecteze pe cei care le-au votat. Mai ales pe barbatii obsedati. Imi stopez logica aici. E mai bine asa! Mi-am insusit regulile blogului.

    O mica precizare personala - sunt liberal doar in gandire, nu incerc sa-l slavesc pe Crin Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Silviu nu pot decât să mă bucur de comentariul tău! Cred că e cel mai bun de până acum! Meriţi felicitările şi respectul meu!

    În altă ordine de idei nu trebuie să-l slăveşti pe Crin Antonescu! El se conturează de pe acum ca un lider redutabil al opoziţiei, un lider al politicii româneşti în care merită să ne punem încrederea, un lider cum nu cred că am mai avut de mult şi un candidat serios pentru următoarele alegeri prezidenţiale. Prin comportamentul său politic şi prin modul în care s-a manifestat în campania electorală Crin Antonescu ne-a arătat că poate fi un aliat fidel, fanatic crezului său (să ne amintim doar de "Proiectul Johannis" al cărui iniţiator a fost sau de modul în care l-a susţinut până în ultima clipă pe Mircea Geoană), şi capabil să reziste tentaţiilor puterii, tentaţii cărora alţii nu le rezistă!

    Şi eu cred în valorile doctrinei liberale, deşi nu mă consider liberal. Dar am un foarte mare respect pentru Partidul Naţional Liberal pentru aportul lor deosebit la făurirea României moderne, aport pe care nici un alt partid nu şi l-a adus de o asemenea manieră! Poate ţărăniştii un pic au mai contribuit şi ei... Dar ca liberalii nu există alt partid cu atâta istorie în spate!

    Baftă multă Silviu! Te mai aştept şi cu alte comentarii! Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ziyati

    Total de acord! Crin Antonescu e un alt fel de politician. Elegant si, totodata, combativ. Il respect, asa cum respect si istoria liberalilor. E un om care m-a facut sa votez din nou, dupa aproape 18 ani.
    Din pacate, in ciuda gandurilor liberale, nu uit ca partidele sunt compuse din oameni, nu din idei. Iar oamenii din PNL inca nu m-au convins in totalitate ca merita sa fie votati. Sunt, cu adevarat, mai "spalati" (cum zice si Ciutacu) decat ceilalti, dar asta nu e de ajuns. Nehotaratii -adica, acea categorie din care fac si eu parte- pot fi treziti de un Crin Antonescu. Dar, nu e suficient! Nu neg, in PNL mai sunt si alti oameni care merita "deranjul" de a-mi misca turloaiele pana la sectia de votare. Dar, la fel (si ma repet aici), nu e de ajuns. "Eu am pretentii!", asa ai spus intr-un alt comentariu. Cred ca pot folosi aceasta expresie ca sa(-mi) raspund de ce nu votez. Politicienii sunt singurii care imi pot schimba atitudinea.
    Precizarea din comentariul precedent era, din punctul meu de vedere, necesara. Am pretentia ca sunt un om (inca) rational si asta imi impune niste limite. Nu pot sa intru intr-un dialog si sa incep sa debitez, fara pic de bun simt, cat de frumos si destept e Antonescu , asa cum nici nu pot injura pe altcineva (desi, pentru varianta a doua, tentatia e mare). Nu cred ca extremele isi gasesc locul intr-un dialog. Daca as vrea sa sustin pe cineva ar trebui sa-mi fac propriul blog. E valabil si daca as dori sa injur toapele (aici fac referire si la barbati) PDL-ului. Dar as avea parte numai de fanatici, in ambele cazuri.
    P.S. Multumesc pentru urari! Si, cum ziceau studentii din vreme mea (nu sunt chiar un tataie, dar nici nu mai am 20 de ani), "Sa fie!". La bafta ma refer...
    Sper ca n-am plictisit prea mult!

    Si, daca mi se permite, un P.S. la P.S.

    Sunt de acord si cu Iulia! Individa (eu asa am sa o numesc -nu pe Iulia, logic!) se comporta ca o scolarita timida care nu prea a invatat lectia. Si se vede ca nu a invatat aproape nimic prin scoala. Dar trebuie accentuat ca e vorba aici doar de comportamentul pe care il are in fata presei si, mai ales, in cercul europenilor. In realitate, la scoala lu' tatuca Basescu are titlul "magna cum laude". Iar in societatea normala, adica printre noi, ailalti, se comporta ca atare - ca o scorpie, care ne ademeneste si apoi ne haleste. Cum face si tatuca...

    RăspundețiȘtergere
  6. Bătrâne (sper să-mi accepţi acest apelativ) mă bucur că ai revenit cu un comentariu la fel de bun, sau chiar mai bun ca primul!

    Sincer îţi spun că îmi plac ideile tale şi cred că ar trebui să îţi faci şi tu un blog, unde în funcţie de timp să postezi câte ceva!

    "Aşchia nu sare departe de trunchi!" Aşa tată, aşa fiică. Păcat că 10 ani din viaţa noastră au fost pierduţi de marinar! România cu Băsescu preşedinte are un gol de 10 ani în istorie! 10 ani care au trecut degeaba pe lângă noi, deşi integrarea în U.E. şi N.A.TO. ar fi trebuit să ne aducă o ridicare a standardelor din toate punctele de vedere: economic, social, rating de ţară ş.a.m.d.! Asta este... mergem înainte. Timpul este ireversibil. Poate cel mult să învăţăm din greşeli, să nu mai avem astfel de lideri politici, dar la români chestia cu învăţatul e cam greu...

    În altă ordine de idei, mai e o chestie la noi la români, şi numai la noi la români: lipsa de iniţiativă şi neimplicarea. Cred că ar trebui fiecare să punem osul, şi să încercăm să schimbăm ceva; în primul rând mentalitatea. E o muncă grea şi de durată! Românii degeaba au ieşit afară la muncă. N-au învăţat nimic! Ca o paralelă: nemţii au fost distruşi în 2 razboaie mondiale! Ultimul i-a pus la pământ. Cu toate astea ei s-au refăcut şi sunt azi motorul Uniunii Europene! La noi nu se poate aşa ceva! De asta ei sunt nemţi şi Germania e unde e, iar noi suntem români şi suntem unde suntem!

    Baftă mare! În caz că vrei să te apuci de un blog... dă-mi un semn şi atât cât pot, cât ştiu, am să încerc să te ajut şi eu până te mai acomodezi!

    Cu respect te salut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Beizadeaua e deja acolo. Ce facem sa n-o mai regasim si la alegerile viitoare? Deocamdata, lingaii lui taica-su ii lasa locul la vorbit in Parlament, sa ne faca si mai rau de ris ,sa-si mareasca vizibilitatea si sa raporteze activitate bogata. Stiti ca in 2007 , cred, Monica Macovei a fost aleasa parlamentarul european al anului la capitolul justitie? Tot pe cam aceleasi criterii!
    In voi, tinerii, ne e speranta. Noi va ajutam. Nu sint incintata de ceea ce va lasam mostenire.

    RăspundețiȘtergere
  8. În octombrie 2008, Monica Macovei a fost desemnată „Femeia Europei”. Titlul i-a fost înmanat de către preşedintele Parlamentul European, Hans Gert Poettering.

    În perioada În care a activat ca procuror, Monica Macovei nu şi-a facut treaba cum trebuie. În 1996, procurorul general Nicolae Cochinescu a comandat un control al activităţii Monicăi Macovei, urmare a căruia aceasta a fost sancţionată disciplinar.


    Controlul a vizat două aspecte: numărul dosarelor repartizate şi nesoluţionate în timp rezonabil şi prezenţa la serviciu a Monicăi Macovei. S-a descoperit că din dosarele repartizate în perioada 1993–1996, procurorul Monica Macovei a lăsat nesoluţionate 198 de dosare, dintre care doar 17 au fost justificate. Au fost scoase în evidenţă şi desele plecări ale acesteia în străinătate la simpozioane.

    Cochinescu a acuzat-o de atitudine superficială în legătură cu modul operativ de soluţionare a plângerilor venite de la cetăţeni.


    În altă ordine de idei, de ieri, joi 11 martie, preşedintele Băsescu este academician de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă! Cum vi se pare şi asta ? Credeam că o asemenea numire se face pe merite ştiinţifice; credeam că am depăşit perioada co-doi (CO2)!


    "Trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul!"
    Mircea Badea


    Cât de adevărat !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ziyati, apelativul nu ma deranjeaza absolut deloc. Nu m-a intrebat nimeni cat de batran sau tanar sunt - m-am autoexpus! Asa ca, "suport" consecintele.
    Risc de data aceasta si voi incerca sa extind si sa completez afirmatiile tale. Sper ca nu te supara!
    Romania a ratat zeci (sau poate sute) de ani din istorie. Nu sunt istoric, deci nu ma pot pronunta exact. Epoca Basescului e doar un alt capitol dintr-o carte proasta, iar de data asta noi suntem "eroii". E doar o carte al carui sfarsit n-o sa-l aflam niciodata. Indraznesc totusi sa cred ca nu o sa aiba "happy end". Eu am fost "erou" si in capitolul Ceausescului. Dar atunci eram mult prea tanar (la sfarsitul anilor '80 eram licean - asa ca poti citi " eram mult prea imatur") sa inteleg ce dracului se intampla. Acum insa nu mai am nicio explicatie. In doua momente din istoria personala am avut mintea total blocata: caderea lui Ceausescu si realegerea lui Basescu. In ambele cazuri nu am stiut ce sa fac.
    Am sa revin acum la adevaratul subiect si anume "ratarea istoriei" - Ceausescu, Iliescu (chiar si Constantinescu), Basescu... Nu am niciun dubiu. Fiasco total!
    Mai risc inca o data si voi da un exemplu "sensibil". "Romania careia fiinta i-a dat patria noastra Ungaria...", "Romania, spre marea noastra durere, a calcat fagaduiala de credinta, a rupt pecetile contractului in chip perfid si a ridicat arma asupra patriei noastre, asupra Inaltatului nostru imparat..." (se refera la Ungaria; Romania nu a avut imparati) - citate din Circulara pastorala a Episcopatului Ortodox din Transilvania -septembrie 1916- semanta de Vasile Mangra -arhiepiscop, Ioan Papp -episcopul Aradului, dr MIRON CRISTEA -episcopul Caransebesului. {Nu are rost sa public intreg textul (e destul de lung), dar asigur ca nu e nimic "scos din context" - e plin de astfel de aprecieri} E doar o mica tema de meditatie, despre adevarata istorie a Romaniei. Si, banui eu, nu asta se invata in scoala romaneasca. In istorie, Miron Cristea e un erou al neamului, un patriarh desavarsit: "a apărat şcolile confesionale româneşti din Banat în faţa încercărilor guvernului din Budapesta de a le desfiinţa" (vezi biserica.org). Romania proslaveste cu prisosinta nulitatile (nu e cazul lui Miron Cristea) si cosmetizeaza istoria (aici e cazul lui Cristea). Exemplele sunt nenumarate...
    Basescu, Macovei, Udrea -niste nulitati si niste gunoie despre care o sa invete generatiile viitoare.
    Surprind cumva PDL-istii ca invrajbesc (urat cuvant; scuze!,"nu am gasit alta rima", cum spunea T. Caragiu) romanii intre ei. Eu cred ca nu! A facut-o si Miron Cristea, si apoi a devenit primul patriarh al Romaniei!

    RăspundețiȘtergere
  10. Despre Germania, insa, te contrazic! Eu am o teorie simpla. Ceea ce nu a reusit Germania in al doilea razboi mondial, s-a implinit acum - Germania a cucerit Europa! Noi ne-am predat ca prostii, neconditionat. Punct! Viata nu e pe "roze" in Germania. Are cele mai mari taxe si impozite. Nemtii care stau aproape de Olanda fac cumparaturile de la vecinii "portocalii". Produsele germane (si nu numai) sunt mult mai ieftine in Olanda. Am vietuit si eu pe acolo (si, din pacate, cred ca o sa mai vietuiesc) si stiu cat de cat adevarata fata si valoare a nemtilor. In timp ce romanii ii dau cu obstinatie exemplu pozitiv pe nemti, Germania trateaza Romania ca pe o scabie (in traducere -raie). Si, in consecinta, o "scarpina" de fiecare data. Pe ea, pe Romanie! N-am avut "onoarea" sa fiu scarpinat (ma inteleg bine cu nemtii care ma cunosc), dar vad reportajele foarte dese ale televiziunilor germane despre Romania. "Romania cu caruta in mileniul III"; suna frumos, nu!? Mai vrei exemple?
    Am "comis-o" rau de tot! Ziyati, iti multumesc pentru aprecieri (te asigur, insa, ca nu ma roade cultul personalitatii), dar dupa ce acuma am luat-o razna pe aratura cu teoriile mele, o sa gandesti de doua ori inainte de a ma indemna sa mai fac comentarii. Ocup prea mult spatiu si nu va avea nimeni rabdare sa ma urmareasca. E un motiv destul de intemeiat ca sa nu-mi fac blog. Nimeni nu e atat de tolerant incat sa-mi citeasca ineptiile, mai ales cand se intind pe un spatiu enorm. Pe spatiul altuia, chiar daca nu pare, trebuie undeva sa pun punct. Si o fac chiar acum!
    Sa ai (si sa aveti) o zi frumoasa!

    Ups!!! Am uitat! Initiativele si implicarea romanilor... Mi-e teama ca romanii au prea multe initiative si se implica adeseori prea mult. Nu uita ca PDL-isti (si altii) au zilnic initiative. Chiar daca sunt tembele, tot initiative se numesc. Si nu uita, de asemenea, ca Basescu e din nou presedinte ca urmare a implicarii romanilor. Ai si dreptate, totusi! Nu se implica romanii de calibru. Dar unde sa-i gasim? La Academie, in niciun caz!

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!