Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

sâmbătă, 20 martie 2010

Punct! Şi de la capăt...

...

Bun găsit prieteni! Nişte probleme personale şi vreo 2 drumuri prin provincie mi-au ocupat timpul în ultima vreme; din motive obiective nu am putut să mă ocup de blog. Revin acum cu noi teme din viaţa noastră cotidiană, mai mult sau mai puţin plăcute, care mi-au atras atenţia, şi pe care le supun comentariilor voastre!

(Acest desen a fost realizat special pentru mine şi pentru acest blog de maestrul Mihai Matei, autor şi al celorlalte desene republicate aici de pe site-ul ironic.ro, site pe care vă invit încă o dată să-l vizitaţi!)



Să trecem aşadar la treabă! De la ultima noastră discuţie, pe mândrele plaiuri mioritice multe nu s-au întâmplat... Ţara stă parcă pe un butoi de pulbere! Nişte greve anunţate zgomotos în media au fost amânate sau anulate. Bravul nostru prim-ministru, Emil Boc, după ce s-a plimbat printre protestatari stârnind mânia acestora, i-a chemat la negocieri pe toţi. Discuţiile cu liderii sindicali pe marginea legii salarizării unice nu au dus la vreun rezultat mulţumitor pentru aceştia, dar obiectivul de moment a fost atins! Mult trâmbiţatele greve ale studenţilor, transportatorilor, angajaţilor metrorex, profesorilor sau pensionarilor nu au mai avut loc. Pe ici pe colo, câte o prefectură este pichetată de câte un grup de pensionari nemulţumiţi!

ironic.ro


În al doilea rând, ieri am rămas surprins, citind următoarea ştire: "O supriză o aşteaptă pe Elena Udrea la târgul internaţional de turism
organizat de ANAT. Este vorba despre varianta de plastic a ministrului Turismului, mai exact de o păpuşă care seamănă izbitor de mult cu aceasta. Păpuşa realizată după chipul şi asemănarea Elenei Udrea are păr blond, ochi albaştri, este suplă şi poartă o ţinută tradiţională românească. Jucăria este expusă la Palatul Parlamentului.

Creatoarea păpuşii Elena Udrea se numeşte Veronica Eşanu. Ea spune că preţul sosiei de plastic a ministrului Turismului este unul "mic, simbolic", de numai 30 de lei.
"La tot ce face dânsa pentru turismul românesc şi cum ne promovează în lume merită păpuşa", spune Eşanu, potrivit Gândul."

ironic.ro


Sincer... pe mine această "pipiţă" - termenul îi aparţine lui Crin Antonescu, mă intrigă! Importanţa care i se dă, mediatizarea de care se bucură e chiar ciudată! Fără doar şi poate, Elena Udrea poate fi adăugată cu calificativul "summa cum laude" în galeria "Elenelor" care au avut influenţă pe lângă ai noştri şefi de stat, alături de Elena Lupescu şi Elena Ceauşescu! Din urmă vine puternic Elena Băsescu... Dar... la cum merg lucrurile în ţara noastră nu ar trebui să mi se pară nimic ciudat!


Şi ca să ne mai destindem un pic, săptămîna asta au apărut în presă şi nişte stenograme. Din celebrele "surse juridice", în presă au fost publicate convorbiri purtate între senatorul P.S.D. Cătălin Voicu şi diverse persoane, din mediul politic şi juridic. Al 'n-şpe-lea episod al celebrului serial "Justiţie la televizor". E posibil să fie adevărat tot ce se discută acolo. În România orice e posibil! Dar în acelaşi timp, la fel de posibil e ca totul să fie doar o campanie, de discreditare a omului Cătălin Voicu, a senatorului Cătălin Voicu (să nu uităm că democrat liberalii încă doresc schimbare lui Geoană din funcţia de Preşedinte al Senatului), şi de distragere a atenţiei opiniei publice de la problemele grave cu care se confruntă ţara! Nu ar fi prima mişcare de genul acesta. Trebuie să ne amintim doar de cazul Becali - acţiune petrecută când în presă se discuta de averea familiei prezidenţiale, şi tot în postul Paştelui! Astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Topliţa, Victor Ponta a anunţat că senatorul Cătălin Voicu va fi suspendat din P.S.D.


De data aceasta valul de greve care ar putea zgudui din temelii guvernul a fost trecut în plan secund! Boc, Blaga, Videanu, Berceanu pot sta liniştiţi. Rămâne de văzut data viitoare ce surpriză ne va mai oferi Traian Băsescu din jobenul său de mingicării politice, un Traian Băsescu dubios de ascuns de pe micile ecrane! Cu excepţia consultărilor de la Cotroceni, Traian Băsescu nu prea mai iese la iveală...

ironic.ro



Că e sau nu bolnav nu ştim cu siguranţă! Dar ştim cu siguranţă că nu mai avem parte de acelaşi Traian Băsescu, prezent în tot şi toate în primul mandat - şi la Guvern prezidând anumite şedinţe, şi în Parlament - condamnând comunismul, şi la C.S.M. şi la Ministerul de Interne, şi în Iraq, şi la congresul P.D.-L. ca invitat de onoare, şi peste tot... Acum Traian Băsescu nu mai are idei şi sfaturi pentru nimeni ? Sau "afară plouă" ??




Share/Bookmark
Punct! Şi de la capăt...

Un comentariu:

  1. Salut! Te-am adaugat la blogroll! Astept sa apar si eu la tine. http://stefan114.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!