Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

luni, 7 iunie 2010

"Nu vă fie frică,
Pinguinu' pică!"


...


Luni. Prima zi din săptămâna protestelor. Se anunţă o săptămână plină, deosebit de agitată. Am participat astăzi la lanţul uman din jurul Palatul Parlamentului! Am decis să particip la fiecare miting ce va fi organizat de confederaţiile sindicale, să mă solidarizez cu cei mulţi, cu cei neîndreptăţiţi de actualul sistem! Şi aşa ar trebui să facem toţi! Să ne solidarizăm! E dureros să vezi cum pensionarii, după o viaţă de muncă, ajunşi la o vârstă respectabilă, peste 60, unii chiar peste 70 de ani, ies în stradă să-şi strige durerea! E dureros să vezi cum profesori, sau medici, după mulţi ani în care şi-au tocit coatele pe băncile facultăţilor ajung să nu le fie răsplătită munca! Dar şi mai dureros e faptul că nici în al 12-lea ceas nu putem fi solidari unii cu alţii, că nu putem găsi motivaţia necesară de a participa la un miting de amploare care să trezească la realitate clasa asta politică, care parcă numai în interesul cetăţeanului nu gândeşte lucrurile! Numai interese personale sau de grup, numai excapade pe bani publici, numai afaceri subterane, numai contracte date pe ochi frumoşi - pur şi simplu se sfidează inteligenţa populară (dacă mai există aşa ceva... pentru că ultimele alegeri mă fac să cred că nu mai există aşa ceva...)!


sursa: ironic.ro


Actualii guvernanţi nu mai au nici un pic de bun - simţ, nici un pic de ruşine! Sub afirmaţiile demagogice "tăiem pensiile de lux", "tăiem salariile nesimţite" vor să treacă prin Parlament cele 2 legi care au revoltat opinia publică! Nimeni nu spune să păstrăm tot felul de consilieri ministeriali, angajaţi prin fel de fel de cunoştinţe, cu salarii de sute de milioane de lei, tot felul de "împingători de hârţoage prin cabinete" foarte bine plătiţi, dar care nu au ajuns niciodată în Piaţa Progresul sau pe la Obor, care n-au mers niciodată în oraşele mici din ţară, în concluzie care nu cunosc absolut deloc realitatea ţării! Salariile lor trebuie obligatoriu reduse! Pensiile care depăşesc 70 - 80 de milioane trebuiesc obligatoriu recalculate! Dar nu poţi să iei toporul şi să retezi 15% tuturor pensionarilor, sau 25% tuturor salariaţilor! Nu poţi să calci în picioare poporul ăsta domnule Boc, nu poţi domnule Băsescu!!!


sursa: ironic.ro



"Ăla mic şi ăla chior
Şi-au bătut joc de popor!





Cuvintele de mai sus nu-mi aparţin! Ele erau scrise pe pancarda unui domn prezent astăzi la mitingul de la Palatul Parlamentului! Pe spatele acelei pancarde era scris:


"Ăla chior şi ăla micu
Fură pensia lu' bunicu'! "



Starea de spirit a populaţiei este una deosebit de încărcată şi nu ştiu până unde se poate ajunge... E ca atunci când în urma unei zile toride de vară, după descărcări electrice plouă şi atmosfera se răcoreşte. Cred că doar trecerea moţiunii de cenzură şi automat demiterea guvernului Boc poate detensiona atmosfera! Dar cu cât mai târziu, cu atât descărcările electrice vor fi mai puternice, mai violente! Închei această postare cu un mesaj către aleşii noştri: Curaj domnilor parlamentari! Votaţi moţiunea de cenzură! Aş vrea să cred că mai există persoane cu un grad de moralitate printre dumneavoastră! Vreau să cred că nu sunteţi toţi în Parlament doar pentru funcţii, influenţă şi bani!


Curaj! Ţara e cu ochii pe dumneavoastră!






Share/Bookmark
"Nu vă fie frică,
Pinguinu' pică!"

4 comentarii:

  1. Romanii,sunt convins ca nu spun o noutate,se manifesta,nu neaparat violent, in situatii critice.Oare nu am ajuns intr-o asemenea situatie ? Sau politica de dezbinare(sa moara si capra vecinului) propovaduita de "chior" si "pitic" a dat rezultate ? Sau(prea multi sau) romanul a obosit si asteapta.....Dumnezeu stie ce asteapta !?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu mai am rabdare nici o secunda. Vreau sa pice hotii acestia :"IERI".
    Sa auzim numai de bine !

    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Voi nu vedeti ca pe hotii astia ii doare in fund de noi? Parerea mea este ca ar trebui sa ne calmam un pic, sa analizam situatia, sa ne dam seama ca situatia nu este grava ci foarte grava, extrem de grava, dupa care trebuie gasita solutia pentru redresarea tarii. Aceasta solutie va trebui sa vina de la noi, de la cetatenii acestei tari pentru ca daca asteptam ca cei ce ne conduc sa o faca...vom astepta in zadar...in cativa zeci de ani vom disparea de pe fata pamantului ca si tara daca se continua in felul asta...

    Cu respect!...

    RăspundețiȘtergere
  4. .
    .
    @Sandy: Românii nu se manifestă violent! Nici măcar în 89 nu s-au manifestat violent. Altele au fost circumstanţele atunci. De ce? Pentru că nu mai are rost... Asta e singura explicaţie pentru care nu ies mai mulţi români în stradă, pentru că sunt dezamăgiţi şi scârbiţi!
    .
    .
    @Odorica: Nici eu nu mai am răbdare cu bufonii ăştia şi vreau să scăpăm cât mai repede de ei... Din păcate plătim lipsa de educaţie politică a acestei naţii, plătim votul absurd pe care jumătate dintre noi l-au efectuat acum 6 luni... Păcat!
    .
    .
    @Florin: Nu poate ţine doar de noi totul! Degeaba noi ne calculăm bănuţii, degeaba ne restrângem cheltuielile, degeaba ne modificăm stilul de viaţă datorită crzei! Dacă statul nu intervine, dacă instituţiile statului nu-şi văd de treabă şi nu lasă de o parte "matrapazlâcurile", noi ceilalţi nu vom reuşi să ne redresăm! În România statul are încă un cuvânt greu de spus! Depindem prea mult de el...
    .
    .

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!