Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

joi, 3 iunie 2010

România, grevele şi saltimbangii portocalii

...


Am fost profund dezamăgit de reacţia capitalei în cele două zile de grevă de săptămâna asta! Deşi se anunţau 2 zile care vor paraliza întreaga ţară, totul s-a sfârşit printr-un mare fâsâit. Rând pe rând greviştii s-au înmuiat, ajungându-se ca ceferiştii să se solidarizeze cu profesorii şi cadrele medicale prin simple banderole purtate pe braţ, cei de la R.A.T.B. anunţaseră că vor păstra în depouri partea electrică, adică tramvaiele şi troleibuzele, dar au sfârşit şi ei prin a circula doar la 80% din capacitate. Singura grevă notabilă a fost a angajaţilor de la metrou, care deşi au redus timpul anunţat de la ora 16 la ora 12, au reuşit să paralizeze traficul din capitală pe parcursul protestului lor!


sursa: ironic.ro


Cu toate astea, ţara se află sub semnul mitingurilor, sediile mai multor prefecturi fiind pichetate de protestatarii nemulţumiţi de măsurile luate de guvern. Braşov, Deva, Drobeta Turnu Severin sau Iaşi sunt doar câteva exemple unde s-au scandat lozinci anti-guvernamentale, sau s-au ars portrete prezidenţiale.


În tot acest timp vedem cum personaje din zona puterii apar la posturile de televiziune unde pur şi simplu ne sfidează! Am avut reprezentaţii din partea doamnei Udrea care ne anunţa că are insomnii din cauza creditului său de 3 milioane de euro, l-am văzut pe Cristian Boureanu ("băiatul cu muci în freză" - C. P. Tăriceanu), care în direct într-o emisiune ne-a arătat ce educaţie a primit în cei şapte ani de acasă, sau pe Roberta Anastase cum îşi îndemna la mobilizare colegii de partid! Actuala putere sfidează populaţia tăind din drepturile salariale sub scuza că nu mai sunt bani, în timp ce pentru "simbriaşii de partid" sunt bani.


sursa: ironic.ro



Rând pe rând, diverşi parlamentari îşi anunţă sprijinul pentru moţiunea de cenzură, în timp ce sindicatele au reiterat faptul că vor bloca intrările în Palatul Parlamentului în ziua de luni când guvernul va cere votul de încredere şi în ziua de depunere a moţiunii de cenzură. Un lucru este cert: atmosfera este irespirabilă, apăsătoare, lucrurile putând fi detensionate doar prin demiterea acestui guvern absolut incapabil să gestioneze starea critică în care ne găsim în momentul de faţă!


Nu pot să înţeleg cum fotoliul ocupat de-a lungul vremii de Barbu Catargiu, de Ion Brătianu, de Ionel I.C. Brătianu de Iuliu Maniu sau Nicolae Iorga este astăzi ocupat de Emil Boc! Chiar în aşa măsură a decăzut poporul ăsta? Chiar într-atât s-a devalorizat clasa noastră politică?




Share/Bookmark
România, grevele şi saltimbangii portocalii

3 comentarii:

  1. Raspuns la ultimile doua intrebari: DA si DA.....din pacate !

    RăspundețiȘtergere
  2. Întrebările erau retorice... Cu toţii intuim acele răspunsuri... Problema ar fi cum putem schimba ceva în bine... Mai putem schimba ceva în bine?

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate aici vorbim de doua lucruri diferite.Bratianu,Catargiu,Iorga etc erau politicieni proveniti din vechi familii de boieri,pe cand astia sunt niste venetici si niste hoti adusi in fata,fie de catre comunisti,fie de nesimtirea lor incomensurabila si care nu sunt in stare sa conduca nici macar un catun,daramite o tara.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!