Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

duminică, 7 noiembrie 2010

Rapid - Steaua luni, 8 noiembrie 2010

Fierbe Giuleştiul, clocoteşte suflarea vişinie!!!

...


Puţin peste o zi ne desparte de primul episod al dublei dintre Rapid şi Steaua, echipele cu cele mai reuşite prezenţe în cupele europene din ultimii ani. Memorabil va rămâne sfertul de finală din cupa UEFA din 2006.




Un meci care naşte patimă de ambele părţi, aşteptat cu mare nerăbdare de ambele tabere, mai ales de vulcanicii suporteri giuleşteni, chiar dacă pentru stelişti "ăsta nu e derby".




Ei bine fraţilor, pentru noi e derby, şi e unul destul de important, alături de meciurile cu Dinamo, Poli Timişoara, Universitatea Craiova şi mai recent CFR Cluj. Pentru noi e derby şi voi ştiţi foarte bine ce înseamnă lucrul ăsta, pentru că aţi simţit de prea multe ori cum infernul Giuleştiului se deschide pentru voi!




Atmosfera de pe Giuleşti e inconfundabilă pentru multe echipe, dar mai ales pentru voi, care de vreo 2 ani nu mai veniţi pe Giuleşti în grup organizat, ca o adevărată galerie cum vă place să vă numiţi, ci numai deghizaţi, incognito, aruncând celebra bricheta spre jalnicul albitru Alexandru Deaconu! Cea mai mare ruşine voi sunteţi! Ca un paralelă - Costin Lazăr, căpitanul nostru, refuza u
n penalty într-un meci cu Oţelul Galaţi, în timp ce Mirel Rădoi al vostru îşi îndemna coechipierii să se retragă cât mai grabnic la vestiare după fluierul albitrului pomenit mai sus! E doar o paralelă, multe altele se pot face, dar nu e nici locul şi nici momentul, cu atât mai mult cu cât sunt alţii mult mai avizaţi decât mine să o facă.




Ultimul lucru care face diferenţa între noi rapidiştii şi fanii din Ghencea este istoria curată care ne stă în spate - "galeria lu' Rapid n-a fost membră de partid", cei 30.000 de fani care au umpleau stadionul Republicii pe când Rapidul evolua în "B", cupa României câştigată de Rapid în 1975 din divizia "B" - caz unic până acum, şi mai ales marile personalităţi ale vieţii culturale româneşti, a căror inimă a bătut pentru Rapid: Colea Răutu, Ştefan Bă
nică senior, Gheorghe Dinică, Jean Constantin, Florian Pitiş, Laura Stoica, Anda Călugăreanu, Puiu Călinescu, Nicu Constantin, Rapid fiind singura formaţie care are un club aristocratic! Pentru că Rapidul are ceva de viţă nobilă în venele lui, ceva ce alte cluburi nu au, şi nu vor avea vreodată!



PS: Data viitoare când venim în Ghencea să ne susţinem favoriţii, aş fi curios să vă ascult imnul... Aveţi voi imn? Ascultaţi-l pe al nostru!


PS2:
Săptămânal Rapid


Luni şi marţi mă jur că-n veci

Nu mai calc nici mort la meci,

Dar de vineri mă decid :

Boala veche — Hai RAPID !



Şi, ciudat. nu pot pricepe

De ce sunt baiat timid

Numai până când începe

Meciul nostru – Hai RAPID



Fie vânt, fie furtună

Fie ger sau timp splendid

Locul meu e în tribună

Consecvent cu — Hai RAPID !



Când echipa vişinie

A pornit ca un bolid

Ştiu că iarăşi va înscrie

Pe fundalul - HAI RAPID !



Hai, baieţi ! Hai înainte

Combinaţi , treceţi prin zid
Adversarul nostru simte
Ce înseamnă - Hai RAPID !



Când Giuleştiul se goleşte

Şi iar porţile se-nchid

Eu adun şi scad pe deşte,

Puncte. puncte - Hai RAPID !



A trecut etapa asta

Şi încerc să fiu lucid

Poate îmi conving nevasta

Că... dar lasă — Hai RAPID !




Share/Bookmark
Rapid - Steaua luni, 8 noiembrie 2010

Fierbe Giuleştiul, clocoteşte suflarea vişinie!!!

2 comentarii:

  1. Giuleştiul nu a fost niciodată mahala, comentatorului i se trage de la prea multă brânză de oaie.
    Lecţie de istorie pentru comentatorii ce ştiu să pupe doar în dors:
    Când în Giuleşti exista un celebru restaurant şi mulţi din oamenii de vază o goneau spre el, când în Giuleşti existau celebra cofetărie şi celebra fabrică de pâine, în Ghencea erau case dărăpănate şi oamenii nu erau trecuţi pe harta administrativă a oraşului Bucureşti, pentru a intra acolo în toamnele ploioase îţi trebuia curaj nebunesc, căruţaşii refuzau să intre pentru toţi arginţii din lume iar pentru a învinge noroiul îţi trebuiau cizme pescăreşti.
    Stadionul Rapid în 1939 era cel mai modern din Europa, nici un alt stadion nu era dotat cu lift. Chiar şi acum oamenii în această zonă sunt mai civilizaţi decât în alte părţi şi cartierul rămâne o zonă cochetă unde poţi să te retragi dacă nu vrei să găseşti drogaţi la colţul blocului şi care să se chinuie să înţeleagă ce scrie pe tricoul cu Iron Maiden, ca mai apoi să îşi îmbibe creierul cu muzică incultă. Ultimele lucruri le-am văzut/păţit în Miltari. x(

    RăspundețiȘtergere
  2. Rapid inseamna fericire! / Rapid...o viata de iubire, / Doar in culori al visinii, / Inca de cand eram copii! / Rapid e tot ce-avem mai bun, / Cand totul se transforma-n scrum, / Si cand viata ne e pustie / Rapid ne-aduce bucurie! / Si toti cei ce se cred mai buni, / Chiar daca pierd de luni si luni... / Sa se intoarca in trecut / Ca sa admire ce-am facut! / Sa vada ca am castigat / Luptand, luptand...neincetat! / Si vom razbi spre viitor / Singuri impotriva tuturor! - Adda G.

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!