Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

duminică, 21 februarie 2010

Revanşă... Schimbare...

...

Capul de afiş al zilei (20.02) a fost, cum era şi normal, ţinut de Congresul P.S.D. desfăşurat la Romexpo. Deşi iniţial am avut un gând să dau o fugă la locul cu pricina, în final am decis să stau liniştit acasă, să privesc la televizor şi să mă bucur de un mare bol cu popcorn.


Desfăşurarea congresului a fost una foarte interesantă, începând în forţă dis-de-dimineaţă cu un război în toată regula între Florentin Pandele şi Marian Vanghelie (fiecare huiduit şi fluierat de susţinătorii celuilalt), aplanat pe fond cu calm de intervenţia lui Ion Iliescu printr-un atac subtil la adresa lui Vanghelie... Era primul semnal important al zilei.


Lăsând de-o parte acest lucru, dacă la începutul zilei în cursa pentru şefia partidului erau înscrişi Mircea Geoană, Victor Ponta, Cristian Diaconescu, Miron Mitrea şi Radu Mazăre, deschiderea urnelor au prins doar doi candidaţi în cursă, Cristian Diaconescu retrăgându-şi candidatura pentru a-l sprijini pe Mircea Geoană, în timp ce Miron Mitrea şi Radu Mazăre au ales să-l sprijine pe Victor Ponta. Tot la acest capitol aş vrea să subliniez prestaţiile vorbitorilor - discursuri bune (de remarcat cel al lui Ion Iliescu, demn de manuale, care deşi a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte de onoare, a ridicat de 2 ori sala în picioare - un fel de revanşă faţă de pierderea preşedinţiei partidului în 2005), presărate pe ici pe colo cu mici înţepături.


Beneficiind de sprijinul unor grei precum Ion Iliescu, Adrian Năstase, sau Miron Mitrea, după un maraton de 16 ore, fostul preşedinte al Tineretului Social Democrat, Victor Ponta a devenit Preşedinte al Partidului Social Democrat, obţinând 856 voturi, în timp ce contracandidatul său 781 voturi! Cred că la cei 38 de ani este cel mai tânar preşedinte al P.S.D.!


Antena3


Victor Ponta este unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Adrian Năstase. Se trasează astfel o linie directoare în P.S.D. pornind de la fondatorul partidului - Ion Iliescu, continuând cu Adrian Năstase (remarcabil om politic, a cărui experienţă este greu de trecut cu vederea, mentorul lui Victor Ponta, cel care l-a inventat numindu-l primul preşedinte al Tineretului Social Democrat) şi ajungând la Victor Ponta, un tânăr de perspectivă, care aduce un suflu nou partidului, dar care în acelaşi timp are multe de demonstrat şi pe umerii căruia apasă de acum greutăţile, problemele unui partid mare, aflat în opoziţie, cu numeroşi lideri, cu personalităţi şi interese variate.


Ce se va întâmpla cu Mircea Geoană se întreabă unii... El se înscrie în galeria preşedinţilor de partid alături de Ion Iliescu (1990-1992 1997-2000), Oliviu Gherman (1992-1997) şi Adrian Năstase (2000-2005). Victor Ponta a declarat că va fi susţinut în continuare pentru funcţia de Preşedinte al Senatului, a doua funcţie în stat.


Se anunţă o schimbare de ştafetă interesantă, într-un partid acuzat uneori de conservatorism şi de faptul că ar avea rădăcini puternice în perioada de dinainte de '89 (parcă celelalte partide n-ar avea), dar în acelaşi timp şi o combinaţie între tinereţea şi energia lui Victor Ponta la care se adaugă experienţa lui Adrian Năstase! Este victoria lor, mai ales că au fost umăr la umăr de la începutul congresului până la finalul său.



Antena3


Felicitări Victor Ponta !!!

Felicitări Adrian Năstase!!!

Spor la treabă şi multă înţelepciune!!!





P.S.: Rezultatele finale s-au anunţat la 02:45, iar materialul l-am publicat la ora 04:22.




Share/Bookmark
Revanşă... Schimbare...

7 comentarii:

  1. Acum ca Victor Ponta este presedintele PSD mai apare o urma de speranta in vietile tinerilor...oricum condamnate la saracie si mai ales la ,,prostie'' ;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Dana... şi eu mă bucur pentru Victor Ponta şi-i doresc succes! Dar mai e un lucru pe care vreau să-l subliniez: prefer de 1000 de ori cuplul Ponta - Năstase decât Geoană - Vanghelie!!!
    Mă bucură faptul că eşti o cititoare activă! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Te contrazic aici, draga mea Dana....viaţa mea nu este condamnată la sărăcie şi în nici un caz la "prostie"....eu una nu simt asta, cel puţin nu acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Înclin să-i dau dreptate Irinei! De apreciat optimismul ei! Nu suntem condamnaţi la sărăcie! 50 de ani de comunism cred că au fost mai mult decât suficient pentru poporul nostru! Cât despre prostie şi mai ales proşti... se pare că suferim de pe urma lor! Prea mulţi proşti în posturi-cheie, nemeritate... Prea mulţi proşti de care depinde soarta multora...

    RăspundețiȘtergere
  5. Aaaaa...da si eu va dau dreptate!!!....traim extraordinar...de aceea pleaca atati oameni in strainatate...de aceea se pune impozit dupa pensii...Canad am spus ca suntem condamanti la ,,prostie''nu m-am referit la faptul ca tinerii din ziua de azi sunt prosti...de aceea am folosit si ghilimelele...dar daca nu suntem condamanti la prostie hai sa ne uitam la OTV si sa ascultam manele...majoritatea cetatenilor din Romania fac asta...si mai spuneti ca nu suntem condamati la prostie??

    Intr-adevar fiecare face ce vrea, daca nu vrei sa fi prost poti face o gramada de lucuri in privinta asta :)), dar eu ma refeream la poporul roman in general...credeti ca cei ,,din afara'' ne vad o tara bogata cu oameni forte inteligenti???
    Eu nu cred...
    Cred ca au o parere proasta despre noi...,,o tara de tigani''...nu ca as avea prejudecati ;))

    Mai am o gramada de exemple ca suntem o tara saraca si cu persoane ,,nu foarte inteligente'' :))...si sa nu uitam ca vorbesc in general ... :)
    Bafta in continuare :) :* :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu contează cine cui îi dă dreptate....fiecare vede ţara asta aşa cum vrea....pe mine una, nu mă interesează faptul că pleacă tinerii din ţara asta...bravo lor...îi felicit chiar...vor ceva mai bun pentru ei, pentru familiile lor.
    Iar faptul că tinererul din ziua de azi se uită la OTV şi ascultă manele.....nici asta nu mă interesează.....toţi suntem vinovaţi pentru cum a evoluat ţara asta..... Până acum câţiva ani nu vedeai o manea la televizor (erau interzise), acum iţi este silă să mai dai drumul la televizor....cine a permis ca manelele să fie difuzate....iţi zic eu...oamenii ăia cu adevărat inteligenţi care vor să prostească dragul nostru popor!!!!
    Da ai dreptate, suntem o ţară săracă şi cu persoane "nu foarte inteligente"...şi aşa o să fim în continuare :))))....deocamdată mai pot să trăiesc în scumpa mea ţară....încă aştept să se întâmple o minune ;)
    O seară frumoasă în continuare ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. 1) Lumea pleacă la muncă în străinătate pentru că aici munca nu e încurajată şi nu e răsplătită! Munceşti să-ţi plăteşti taxele, ratele şi cel mult rămâi cu un minim care să-ţi asigure existenţa... Să nu mori de foame!

    2) Impozitarea pensiilor, ingheţarea salariilor, reducerea alocaţiilor pentru copii (exemplele pot continua)se datorează unei proaste administrări a finanţelor publice! Ştii şi tu că ne-am împrumutat pe la toate organismele financiare internaţionale degeaba! Banii ăia nu se regăsesc nicăieri şi nici nu se vor regăsi vreodată! Nu există nici o strategie pe termen mediu sau lung pentru ţara asta...

    3) Nimeni nu te obligă să asculţi manele, să te uiţi la Otv sau să citeşti libertatea! Ţine de condiţia ta ca om, de aspiraţiile tale... Poţi să citeşti o carte, mai multe cărţi sau poţi să deschizi doar libertatea şi click... Diferenţele se vor vedea mai târziu... sau ar trebui să se vadă...

    20 de ani de democraţie nu au fost suficienţi după câte se vede... Ţara noastră încă e confuză! Nu ştim ce vrem... Atât timp cât avem în fruntea noastră sunt oameni ca Băsescu, Boc, Udrea, Anastase... n-avem nici o şansă...

    Baftă multă tuturor!

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!