Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

miercuri, 21 aprilie 2010

Gestul unor ROMÂNI ce simt româneşte (II)

...

Scriam acum câteva zile despre gestul unor compatrioţi de-ai noştri care, sătui de imaginea proastă pe care o are ţara noastră în presa occidentală, au trecut la acţiuni radicale. Iată că gestul lor a fost repetat! După
site-ul publicației britanice "The Daily Telegraph", hackerii români au făcut o nouă victimă, site-ul francez ”Le Monde”.



Câteva dintre paginile site-ului au fost înlocuite, pe 19 aprilie, cu imaginea unui steag al României şi cu un mesaj: "Aceasta nu este o mişcare de rezistenţă, un protest, sau o revoltă! Este strigătul întregului popor român ce face apel la fraţii noştri care au uitat că şi în venele noastre circulă un sânge român. Sângele ce-a fost jertfit şi vărsat pe câmpurile de luptă pentru a fi scrisă istoria neamului nostru cere acum DREPTATE. Eroii patriei noastre nu vor muri niciodată! Vrem să nu se uite CINE l-a vărsat pentru ca România sa existe astăzi pe hartă, să le amintim copiilor şi nepoţilor noştri, să îi respectăm cu onoarea cuvenită. Ne-a ajuns atâta batjocură. Ţiganii nu sunt Români! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiti despre compatrioţii nostri nu mai folosiţi expresiile “Ţigani Români”. Noi v-am respectat Franta, voi ne veţi respecta ROMÂNIA!

R.N.S. VEGHEAZĂ pentru ca aceste lucruri să fie înfăptuite."

Dacă în cazul atacului asupra ”The Daily Telegraph”, R.N.S. le-a dedicat britanicilor o piesă de Gheorghe Zamfir, francezii au avut ocazia să-l asculte pe Tudor Gheorghe, cu piesa ”Au înnebunit salcâmii”.




Gestul hackerilor români a venit ca reacţie a difuzării unei emisiuni în care românii erau ironizaţi. Umoristul Jonathan Lambert a ironizat românii spunând că vrea ca la finalul reprezentaţiei sale să aducă un ultim omagiu în semn de mulţumire pentru faptul că a fost invitat în fiecare emisiune. Lambert a spus că omagiul se referă la prezentarea "salutului românesc", un gest executat cu palma întinsă, în semn de cerşit. Aveţi mai jos secvenţa din emisiunea cu pricina.




Pe Antena3.ro aflăm că ambasada României din Franţa a reacţionat la "salutul românesc". "Noi am trimis scrisori de protest, în care am cerut prezentarea de scuze şi sancţionarea persoanelor responsabile la preşedintele France Television. Am sesizat şi consiliul suprem al audiovizualului din Franţa", a declarat Roxana Iftimie, însărcinat cu afaceri la Ambasada României din Franţa.

Deocamdată, ambasada nu a a primit niciun răspuns. Însă momentul "de umor" de la televiziunea franceză poate fi sâmburele unui mega-scandal. Mai ales că nu a fost o gafă întâmplătoare, ci o scenă atent pregătită. S-a văzut clar atunci când tot publicul, fără să fie invitat, s-a ridicat în picioare şi l-a imitat pe comediant.

Datorită unei "deosebite" strategii în materie de politică externă ce vizează îmbunătăţirea imaginii ţării noastre, ambasada nu a primit şi nu va primi niciodată un raspuns! Cel mult vreun reprezentant al postului respectiv va cere scuze public, dar fără vreo urmare palpabilă. Francezii vor face tot ceea ce ştiu ei, şi vom fi trataţi în continuare drept cerşetori şi hoţi! Chiar şeful diplomaţiei româneşti, preşedintele ţării, a spus la un moment dat că 99% dintre români apreciază manele!


Deşi de-a lungul istoriei, Franţa a fost parcă sora mai mare a României (să ne amintim doar de legăturile dintre paşoptiştii românii şi oamenii politici francezi în frunte cu Napoleon al III-lea, de misiunea franceză a lui Henri Mathias Berthelot din primul război mondial, vizita generalului De Gaule şi terminând cu modelul de stat francez în sine după care a fost creeat statul modern român), în ultimii ani francezii au privit cu superioritate românii (fac aici referire la scandalurile pornite de la afişul meciului de fotbal dintre România şi Franţa, anunţul pus în trenurile care veneau şi plecau din Paris, în care călătorii erau informaţi despre pericolul pe care il reprezintă românii, şi culminând cu acest "salut românesc").


Acţiunea R.N.S. nu se încheie însă aici, pentru că hackerii români sunt îndemnaţi să înteprindă acţiuni similare asupra site-urilor din Italia şi Spania. Începe să devină interesant!





Share/Bookmark
Gestul unor ROMÂNI ce simt româneşte (II)

4 comentarii:

  1. am un prieten bun (& roman) care in timp ce sotia lui dormea in masina el a mers sa cumpere ceva de la un peco (in Franta, evident)si au venit 3 smecheri cu un bmw, am spart geamul masinii (audi a6), au lovit-o pe femeie si i-au luat ceva bani. si parcarea mai era plina cu alti francezi si cu tiristi tot de-ai lor, care, evident s-au uitat si atat (politia nu i-a prins NICIODATA pe hoti! (?) )..pot face ei destul pe desteptii, dar nu-s decat niste imbecili ultra nationalisti care nu stiu sa vorbeasca altceva decat franceza (foarte rar, fac exceptie... sa ne vedem de ale noastre si sa nu-i bagam in seama pe toti papagalii. buna, treaba Zyiati! ;) te astept si pe la mine (noi) pe blog

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţam fain de comentariu şi mai ales de calificativ! Am trecut în vizită pe la voi, ţi am lăsat şi un mesaj!

    Întotdeauna e mai uşor de văzut paiul din ochiul altuia decât bârna din ochiul tău... Cam asta li s-ar putea spune francezilor! Au şi ei suficiente probleme cu magrebienii lor. În schimb au avut noroc cu aşezarea georafică şi cu grandomania Burbonilor... Asta le-a garantat o sursa sigură de venit din turism!

    Numai bine! Baftă multă şi te mai aştept şi cu alte ocazii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Urat din partea lor ...
    Noi nu am denigrat niciodata vreun francez, dar ce sa faci astia sunt oamenii !

    Si daca totusi cineva sta cu mana intinsa la ei in tara aceea nu sunt romani ...sunt persoane conlocuitoare din Romania !!!


    p.s.
    doresti sa facem un schimb de bannere ?

    o zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai vrut link exchange cu http://simioncristian.wordpress.com!Eu te-am adaugat... O zi placuta!

    PS. Nu e ok sa-i lasi sa comenteze doar pe cei ce au cont google...

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!