Bonjour popor !!!!!! Tot fericit, tot fericit ????

BannerFans.com

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Drama a lovit Giuleştiul!
Sandu Neagu a încetat din viaţă!

...

Sandu Neagu, fosta glorie a Rapidului a încetat astăzi din viaţă la 61 de ani. Ştirea a apărut în jurul prânzului!

Suporterii rapidişti au dus un banner la stadionul Giuleşti, iar acolo vor putea fi aprinse lumânări şi depuse flori în memoria fostului mare fotbalist giuleştean Sandu Neagu -decedat astăzi din cauza unui stop cardio-respirator.

"Giuleştiul îl plânge pe Sandu Neagu" scrie pe bannerul adus de fanii alb-vişinii. În momentul de faţă, portarul Andrei Marinescu este singurul jucător rapidist care a venit să aprindă o lumânare. Marinescu a fost prezent, de asemenea, şi la antrenamentul la care Neagu şi-a rupt piciorul drept acum două zile.



sursa: ProSport



ProSport titrează: **
Aflat în comă la Spitalul Universitar din Bucureşti, Sandu Neagu a decedat sâmbătă, în jurul prânzului. Deşi doctorii s-au ferit să dea detalii, această informaţie a fost confirmată de Rică Răducanu: "A murit, săracul! Dumnezeu să-l ierte!"

"Dumnezeu să-l ierte! Nu ştiu câţi fotbalişti ca Sandu Neagu a avut Rapid şi nu ştiu câţi fotbalişti români se pot mândri că au fost printre cei mai buni la un Campionat Mondial. Mâine sperăm să fim şi mai determinaţi cu Steaua şi să jucăm şi pentru el!"
, a spus Nae Manea.

La spital sunt prezenţi si membri familiei fostei glorii rapidiste, toţi îmbrăcaţi în negru.

Neagu, internat din cauza unei fracturi de femur la piciorul drept, a suferit azi-dimineaţă un stop cardio-respirator şi a fost ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.


Sandu era cunoscut şi sub apelativul de "eroul de la Guadalajara". La CM din Mexic 1970, atacantul rapidist a fost omul decisiv al României în partida crucială cu Cehoslovacia, câştigată de tricolori cu 2-1. În acel meci, Neagu a marcat un gol şi a scos un penalty transformat de Dumitrache, după ce cehoslovacii deschiseseră scorul.

Denumirea de "grupa morţii" cu referire la o grupă foarte grea pe care România o are la un turneu european sau mondial datează de atunci. În Mexic, grupa a 3-a din care a făcut parte România cuprindea, pe lângă Cehoslovacia (vicecampioana mondială din 1962), Brazilia (de două ori campioană mondială, ultima dată chiar în 1962) şi Anglia (campioana mondială en-titre)!

În primul meci, România a pierdut cu 1-0 în faţa Angliei, apoi a învins Cehoslovacia, iar în ultima partidă din grupă a pierdut cu 2-3 în faţa Braziliei, într-un meci în care Dumitrache (34) şi Dembrovski (84) au marcat pentru tricolori, în timp ce Pele, cu o dublă, (19, 67), şi Jairzinho (22) au semnat golurile reprezentativei cariocas.
**



golul lui Neagu în meciul cu Cehoslovacia



Alexandru Neagu s-a născut pe 19 iulie 1948 şi a jucat pentru o singura echipa, Rapid, chiar şi cînd giuleştenii evoluau în divizia B. Cînd Rapid a retrogradat, în 1974, Neagu ar fi putut pleca la o altă formaţie, dar nu a făcut-o. Fosta mare glorie a Rapidului avea toate calităţile necesare unui adevărat atacant: detentă, şut puternic, plasament şi simţ de anticipaţie. Sandu Neagu a făcut parte din echipa care a cucerit primul titlu (sezonul 1966/1967) şi are în palmares două Cupe ale Romaniei (1972 şi 1975).



Citeşte povestea legendei rapidiste » Sandu Neagu, eroul de la Guadalajara pe rapidişti.ro!




Dumnezeu să-l odihnească-n pace!





Share/Bookmark
Drama a lovit Giuleştiul!
Sandu Neagu a încetat din viaţă!

Un comentariu:

  1. Pentru Neagu un ultim omagiu din partea mea. Am fost aproape de acelaşi leat. Dumnezeu să-l ierte.

    Să lămurim: "Că ai asociat blog lui Adrian Năstase mi-ai dat o idee, dar mă mai găndesc." - despre ce e vorba?

    Păi uite despre ce. Adrian Năstase are blog de comentarii poilitice. Dacă intri pe "ministru-prim-ministru-blogger" din când în când îl găseşti şi pe abbilbal. De gîndit mă gândesc la faptul că blogul lui fiind de comentarii politice şi al mei axat pe fotografie, nu ştiu cum s-ar potrivi pentru a le asocia.
    Mă gândesc şi la faptul că atunci când am ceva de spus cu vorbe scrise, voi scrie mai departe direct pe blogul lui. Şi nu în ultimul rând mă gândesc la faptul că Adrian Năstase tot nu are timp să intre pe blogul meu, iar de existenţa mea sunt sigur că se ştie că doar veghetori sunt destui. Nu-mi fac probleme din această privinţă.
    O seară bună să ne dea Dumnezeu şi să auzim de bine în continuare. Mulţam de vizită. Noa serbus mă dragă. (să şti că forma serbus nu e o zminteală, ci aşa se zice pe la noi)

    RăspundețiȘtergere

BannerFans.com

Mulţumesc pentru timpul acordat vizionării acestui blog, mai ales dacă ai lăsat un comentariu sau o sugestie!





Te aştept şi data viitoare!



Până atunci... s'auzim numai de bine!